Как се промениха братя Аргирови: невиждани снимки на най-известните братя в България

Благовест и Светослав са най-известните близнаци в България, познати като любимия на няколко поколения дует братя Аргирови. Родени са на 23 април 1959 г. в град Пловдив. От малки пътят им към сцената изглежда е ясен, като двамата споделят общата мечта да се занимават с музика. 

Завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Академия за музикално и танцово изкуство в родния си град, но с различни специалности. Благовест свири на виолончело, а Светослав – на пиано.

Днес ви показваме невиждани досега кадри от живота на братята от детските години до днес. А съвсем скоро, навръх техния 65-и рожден ден, ще се насладим на техния концерт под наслов "Златните хитове на Братя Аргирови – 40 години на сцена".

Специалното събитие ще се проведе в Зала 1 на НДК на 23 април и ще чуем някои от емблематичните им песни - "Гот е", Как си ти", "Замирисва на море" и др.

Можете да грабнете билет за концерта ТУК

Откакто се завърнаха на музикалната сцена, братя Аргирови мечтаят да направят голям концерт в зала 1 на НДК. И ето че на 23 април тяхната мечта ще стане реалност.

Как се промениха братя Аргирови: невиждани снимки на най-известните братя в България

Още от ранна възраст Благовест и Светослав привличат вниманието с печеските си умения. Стават солисти са на хор „Детска китка“ в Пловдив. Участват в операта на Бенджамин Бритън „Малкият коминочистач“ в Държавната опера в града на тепетата.

► Тони Димитрова пред Edna.bg: Ако някой ме предаде, няма връщане назад

През 1981 г. дебютират като дует „Вега“ на Младежкия конкурс за забавна песен в София. На следващата година се преименуват на „Братя Аргирови“.

Първият им запис в Българското радио е песента „Ненужен“. Тя бързо се превръща в шлагер и им носи огромна популярност.

Как братя Аргирови накараха Христо Стоичков да пропее?

През годините след това тяхна запазена марка стават танцувалните хитове, които ги правят най-известните изпълнители в българската поп-музика през 80-те. С тях започва кариерата си и изпълнителката Соня Васи.

През 1983 г. е издадена първата им дългосвиреща плоча „Момиче за двама“. От нея са продадени над 400 000 хиляди екземпляра.

братя Аргирови личен архив
Снимка: братя Аргирови личен архив

Между 1983 и 1986 г. участват в различни фестивали в Братислава и Дрезден и дори оглавяват диско класация в Унгария. След 1989 г. заминават да работят по клубове в скандинавските страни, Австрия, Швейцария и Германия. Благовест изкарва известно време в Италия, а Светослав учи пеене при Рени Бръмбарова.

Възраждат популярността си в България през 1997 г. с емблематичния хит „Гот е“, пилотна песен на албума „Най-доброто и най-новото“. 

На 13 май 2019 г., на живо в ефира на NOVA, докато са жури на предаването „Като две капки вода“, братя Аргирови обявяват своето завръщане на сцената. През същата година са част и от първи сезон на „Маскираният певец“.

Оттогава насам братя Аргирови продължават активно да участват в българския музикален живот и да създават модерни проекти. 

Как се промениха братя Аргирови: невиждани снимки на най-известните братя в България

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти