Как братя Аргирови накараха Христо Стоичков да пропее?

Вече 40 години те са най-известните близнаци в България и истински легенди на музикалната ни сцена.

В края на месеца Благовест и Светослав Аргирови подготвят своя голям юбилеен концерт, а в предаването "Събуди се" вчера те разкриха как се е стигнало до едно изненадващо сътрудничество – с Христо Стоичков. Както и дали ще го видим на сцената до тях на предстоящото събитие.

Можете да грабнете билет за концерта ТУК

Да запишат песен с легендата на българския футбол, е било истинско предизвикателство. Главната заслуга е на издателите на автобиографичната книга на братя Аргирови, които им подхвърлят идеята за песен със Стоичков. 

Благовест и Светослав си дават сметка, че трябва да подходят внимателно към този специален проект и песента да е на високо ниво – и точно това се случва. 

Оказва се, че Стоичков има скрит музикален талант и идеално се вписва във вече утвърдения дует на братята. 

"Той е много музикален, веднага влиза в тоналност, когато започнем да пеем тримата", разкрива Светлослав Аргиров. "Когато пее, той пее от сърце, вижда се, че пее с душата си. За мен лично има талант и за певец."

Благовест допълва, че с брат му са останали впечатлени от безупречния професионализъм на Стоичков по време на работата по песента и видеоклипа. "Неслучайно той е постигнал всичко във футбола, неслучайно е най-известният българин."

Откакто се завърнаха на музикалната сцена, братя Аргирови мечтаят да направят голям концерт в зала 1 на НДК. На 23 април тяхната мечта ще стане реалност, като дататa съвпада и със 65-ия им рожден ден. 

► Тони Димитрова пред Edna.bg: Ако някой ме предаде, няма връщане назад

Чрез видео обръщение и самият Христо Стоичков се включи в ефира на "Събуди се". Какво им каза той, както и какво още разказаха братя Аргирови за музиката, концерта си и приятелството с невероятната Тони Димитрова, вижте във видеото горе. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти