Любо Нейков между смеха и сълзата: Майсторите на хумора са минали през трагедия

Любо Нейков е един от най-обичаните български актьори и продуценти, а тази сутрин в рубриката на Деси Банова-Плевнелиева "Тук и сега" даде едно от редките си, но много емоционални интервюта.

От малък е искал да забавлява хората, но не си е представял, че ще стане популярен актьор. Завършва техникум по електротехника в Червен бряг, но решава да кандидатства в НАТФИЗ. 

6 български филма, достойни за Оскар

Любо признава, че актьорската професия му е дала всичко, без да му взима нищо. 

След толкова години на сцена Любо все още изпитва вълнение преди представление, защото публиката винаги е различна. За него театърът остава най-голямата му любов, въпреки че телевизията и киното са също забавна част от професията. 

Дъщерята на Любо се казва Ана и е тя е много дълго чакано дете. 

"Като при всеки баща, това ти осмисля живота оттук насетне", признава Любо и разкрива, че обожава да гледа как момичето му расте и опознава света.

"Започвам във всеки един момент всъщност аз да се уча от нея. Тя ме научи на елементарни неща в бита да гледам по смешен и забавен начин. Тя никога не вижда недостатъците, а позитивната част от даддена ситуация."

Любо и съпругата му подкрепят малката Ана да се занимава с всичко, което ѝ е интересно – балет, езици, пиано. "Аз само искам да е любопитна към света и да бъде добър, смирен благороден човек."

Пред годините Любо Нейков е подарил на своята публика многобройни моменти на смях. Как обаче успява да развесели хората в моментите, в които не му е до шеги и му е тежко?

"Майсторите на хумора са минали през трагедия", разсъждава той. "Не можеш да измъкнеш хумор, ако не си бил много наранен и не си минал през болката."

Макар и винаги забавен на сцената, Любо е минал през своите тъжни и трудни моменти в живота. Той губи брат си и майка си на ранна възраст. 

"Никога не се справяш с тази болка, ти се научаваш да живееш с нея", категоричен е той. 

След смъртта на брат си Любо поема грижите за неговата дъщеря Инна. Днес тя е акушерка в Майчин дом и той е много горд с нея. 

Цялото искрено и емоционално интервю на Любо Нейков пред Деси Банова-Плевнелиева вижте във видеото горе. 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти