Писателят зад мемоарите на Хари разказва какво е да се караш с принца и да бъдеш глезен от Меган

Писателят Дж. Р. Морингър, помогнал на принц Хари да създаде мемоарите си „Резервният“, разказва какво е да работиш с херцога на Съсекс в продължение на две години.

В есе за списание New Yorker авторът описва близките си отношения с кралската особа, като акцентира върху спора, която е можел да сложи край на професионалните им отношения, и разкрива какво е да живееш временно с Хари и съпругата му Меган в калифорнийския дом на двойката.

Дж Р Морингър
Снимка: Getty

Морингър си спомня видео разговор с Хари късно вечер, когато с него са пред дилема заради откъс от книгата. В него принцът разказва за жестоко военно обучение, което симулира преживяването да бъдеш отвлечен и измъчван от терористи. Той е бит, каран да гладува, съблечен, а в един момент мнимите похитители използват обиди, една от които е „гнусно одумване“ на покойната му майка, принцеса Даяна.

Хари настоява тази част от книгата да завърши с негова остроумна реплика, с която отговаря на похитителя. Морингър обаче не се съгласява.

„Въпреки че това не беше първият път, когато Хари и аз спорехме, усещането беше различно“, споделя писателят.

„Имаше го чувството, че се втурваме към някакъв преломен разрив, отчасти защото Хари вече не казваше нищо. Той просто се взираше в камерата. Накрая издиша и спокойно обясни, че през целия му живот хората са омаловажавали интелектуалните му способности и тази проницателна интелигентност доказва, че дори след като е бил ритан, удрян и лишен от сън и храна, той е запазил ума си.“

В крайна сметка Морингър убеждава кралската особа да изключи остроумието от откъса, като твърди, че ненужно отнема от наративната сила на историята. Хари отстъпва, след което се шегува с писателя: „Наистина ми е приятно да те накарам да се разгръщаш така“.

Въпреки случайните редакционни разногласия с Хари, Морингър признава, че впечатлението му от принца е положително.

„Пичът просто ми хареса. Веднага го нарекох пич; това го накара да се смее“, каза той. „Намерих историята му, както я очерта в широки щрихи, за близка и вбесяваща. Начинът, по който се отнасяха към него, както непознати, така и близки, беше гротесков.“

Авторът добавя, че двамата са се сближили в споделената си скръб по майките си. Майката на Морингър е починала наскоро, когато той и Хари се срещат за първи път.

„Чудех се дали ще имаме някаква химия. Имахме и според мен имаше изненадваща причина. Принцеса Даяна беше починала двадесет и три години преди първия ни разговор, майка ми Дороти Морингър бе починала току-що, а скръбта и при двама ни се усещаше еднакво прясна“, пише той.

Пишейки „Резервният“, Морингър остава при Хари и Меган в дома на двойката в Монтесито на няколко пъти – веднъж придружен от съпругата и децата си, и два пъти сам.

Тогава авторът е настанен в къщата за гости на двойката, където Меган и Арчи са го посещавали по време на следобедните си разходки. „Меган, знаейки, че ми липсва семейството ми, винаги носеше подноси с храна и сладкиши“, добавя той. По думите на Морингър херцогинята на Съсекс е подарявала играчки на децата му.

Най-добрите модни моменти на Меган Маркъл като херцогиня

В есето си писателят акцентира и върху истинското намерение на Хари за издаването на автобиографията.

„Докато винаги съм наблягал на разказването на истории и сцени, Хари не можеше да избяга от желанието „Резервният“ да бъде опровержение на всяка лъжа, публикувана някога за него“, обяснява той. „Той знаеше, разбира се, че някои хора ще бъдат ужасени в началото. „Защо, за бога, Хари ще говори за това?“ Но той имаше вяра, че те скоро ще разберат: защото някой друг вече е говорил за това и е сгрешил.“

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти