Вижте новогодишните желания на Мерилин Монро през 1955 година

Първите дни от новата година са онова време, в което мнозина от нас писмено или просто мислено си обещават неща, които трябва да направят до края на годината. След смяната на годината в календара, животът ни обикновено си продължава по съвсем същия начин, по който е протичал и преди това, но януари носи и една щипка надежда за по-добро Аз. 

Много е важно как формулираме новогодишните си желания, за да могат те наистина да започнат да се сбъдват, а не да си останат просто като надраскани изречения в някоя захвърлена тетрадка. Кино иконата Мерилин Монро може добре да ни научи на това. Животът ѝ, който приключва при мистериозни обстоятелства доста рано, безспорно е белязан от поредица от трагедии, но това не означава, че Мерилин е била човек, лишен от стремежи и амбиции за нещо по-добро. 

Новогодишните обещания на актрисата през 1955 година говорят за човек, който знае какво иска и как да го постигне, и могат да бъдат добър пример. 

Тя пише списъка в годината, когато е приета в престижното актьорско студио на Лий Страсбърг на 29-годишна възраст. Уважаемият учител по актьорско майсторство Страсбърг по-късно ще каже: „Работил съм със стотици и стотици актьори и актриси и има само двама, които се открояват много сред останалите. Номер едно е Марлон Брандо, а втората е Мерилин Монро.”

Тези обещания в зората на 1955 отбелязват началото на една знакова година за Монро. През 1955 г. тя започва да се среща с  бъдещия си съпруг Артър Милър и завършва снимките на един от най-популярните ѝ филми - “The Seven Year Itch”, за който тя печели възторжени отзиви и който ѝ дава по-добра позиция в преговорите за излизане от договора ѝ със студиото 20th Century Fox.

Представяме ви пълния списък с новогодишни обещания на Мерилин Монро, така както са записани на един от листовете в нейната адресна книга:

z – ходи на уроци– винаги мои собствени – без грешка

x – ходи възможно най-често да наблюдаваш другите частни уроци на Страсбърг

g – никога не пропускай сесиите в актьорското студио

v – работи винаги, когато е възможно – върху задачи в клас – и винаги продължавай да работиш върху актьорските упражнения

u – започни да посещаваш лекции на Клърман – също лекции на режисьорите на Лий Страсбърг в крилото на театъра – попитай и за двете

l – продължи да се оглеждаш около себе си – само че много повече – наблюдавай – не само себе си, но и другите, и всичко – приемай нещата (такива) за това, (каквито са) което струват.

y – трябва да положа големи усилия, за да работя върху настоящите проблеми и фобии, които са възникнали в моето минало – да полагам много, много повече, много повече, още повече усилия в моя анализ. И да бъда там винаги навреме – без извинения за постоянно закъснение.

w – ако е възможно – вземи поне един курс в университета – по литература –

o – следване в Кралския колеж по изкуствата

p – опитай се да намериш някой, от когото да учиш танцуване – работа с тялото (творческа)

t – да се грижа за моя инструмент – лично и телесно (упражнения)

10 причини защо всички още говорят за Мерилин Монро

 

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти