“Един от нас винаги има нужда от повече или дава повече”: мъдрите думи на Мишел Обама за дългите връзки

Мишел Обама и Барак Обама могат да се похвалят с 30-годишен брак. Следвайки правилото, че нищо хубаво не идва наготово, връзката им е свидетелство за това как усилията и жертвите са в основата на дългосрочните романтични отношения между един мъж и една жена.

Бившата първа дама на САЩ, която наскоро публикува втората си книга “The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times”, използва този случай да проговори за връзката си с Барак Обама без маски, преструвки и захаросани думи. Мишел сподели кадри, на които се вижда как се прегръща със съпруга си. Снимката е придружена от подробно обяснение на това защо любовта им е устояла на времето и предизвикателствата по пътя.

“Нашият брак никога не е бил съвършено 50 на 50. Един от нас винаги има нужда от повече или дава повече. Трябва да сме готови да се изслушваме един друг, честно и без отбранителна позиция. Само тогава можем да се развиваме заедно,” сподели г-жа Обама. 

Мишел Обама продължва с описанието на реалистичната си визия за брака и дългосрочните отношения. Според нея, трябва да се подготвите за дълги периоди на раздор и дискомфорт и да се научите как да правите истински компромиси с начина, по който сте живели като отделен индивид, ако искате да изградите устойчиви отношения с половинката си. 

“Това да романтизирате връзката, докато все още се срещате, ще ви доведе направо до трудности, след като сте женени. Не можете да прикривате проблемите, когато живеете с някого ден след ден,” съветва Мишел Обама. 

Мишел издава също кои са важните въпроси, които трябва да си зададете преди да решите, че искате сериозна и дълга връзка с някой: “Какво се опитвате да измъкнете от тази връзка? Наистина ли го обмислихте? Искате ли сватба или искате партньорство за цял живот? Това са две много различни неща. Заедно вие отговаряте на въпроса: Кои сме ние и кои искаме да бъдем?”

В интервю за NPR по-рано този месец, Мишел Обама разкри, че в брака ѝ с Барак Обама невинаги нещата са се развивали по мед и масло. 

“Имаше моменти, в които се чувствах сякаш давам 70 процента, а той даваше 30 процента. Заради изборите, които направих по отношение на това как исках да изглежда нашето семейство. Трябваше да сваля крака си от педала за газ на кариерата си, като никога не натисках спирачката, но намалявах малко. Това са естествените компромиси, които са необходими.”

Приказката на Барак и Мишел Обама

Затова бившата първа дама съветва младите хора да не се предават толкова лесно при първата трудност в романтичните им взаимоотношения, а да се трудят и борят за любовта си, давайки ѝ шанс да разцъфне в бъдеще. 

Отношението на Мишем Обама към брака очевидно е довело до това тя да може днес спокойно и искрено да каже: "Имала съм само един истински дом. Моят дом е моето семейство. Моят дом е Барак."

Вдъхновяващите изказвания на Мишел Обама

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти