Мишел Обама разкри какво я е накарало да се влюби в Барак

Барак Мишел Обама
Снимка: Getty

Подкастът на Мишел Обама официално започна и то с много специален гост – собственият ѝ съпруг, бившият президент Барак Обама. Въпреки че подкастът обещава да изследва взаимоотношения от различен вид, двойката не се фокусира толкова много върху 27-годишния си брак, а вместо това хвърли светлина върху изградените връзки със своите общности, които са неразделни за израстването и кариерата им много преди да стъпят в Белия дом.

Откровеният, интимен разговор, който най-вероятно е записан в дома им по време на карантината, улавя най-милите страни на двойката, закачливи вицове и спонтанни „обичам те“, но също така предлага рядък поглед върху „разговорите, които водим около масата за вечеря“. Например, бившата първа дама разсъждава върху общото си възпитание до съседите, които се подкрепят, и кое е нещото, с което я е спечелил Барак.

„Знаеш сърцевината на всичко, което си направил политически. Това, което знам за теб като личност, е една от причините, поради които се влюбих в теб...“, казва тя по време на разговора, преди да бъде прекъсната от Барак.

„Не е било само външният ми вид. Това е добре“, пошегува се бившият президент.

„Сладък си, но не. Една от причините да се влюбя в теб е, че се ръководиш от принципа, че всички ние се грижим един за друг. А точно в това бях възпитана да вярвам.“

Вдъхновяващите изказвания на Мишел Обама

Мишел Обама е израснала в общност в Чикаго и сподели, че е била научена от малка винаги да се грижи за другите: „Мога да кажа, че моето семейство, моят квартал, представите ми за общност оформиха този възглед и оформиха избора, който направих в живота.“

Още преди пътищата им да се пресекат, Барак вече се занимава с обществена дейност – работи като обществен организатор в Чикаго, включва се в проект за развиващи се общности в Роузланд и се бори за правата на наемателите.

Барак и Мишел се запознават през 1989 г., докато той е стажант в адвокатска кантора в Чикаго, където тя е сътрудник. След като Барак дълго я ухажва, двамата излизат на първата си среща. Три години по-късно сключват брак в културния център в Чикаго.

През 1998 г. двамата стават родители – ражда се първото им дете, Малия Обама. През 2001 г. посрещат и втората си дъщеря – Саша Обама. В подкаста Мишел и Барак говорят за наследството, което се надяват да оставят за дъщерите си:

„Когато с теб мислим какво е наследството, което желаем да оставим на Малия и Саша, повече от всичко бихме искали те живеят в страна, която уважава всички и се грижи за всички, служи на всички. Защото знаем, че когато вече не сме наоколо, тези момичета ще останат част от това общество. И всичко ще бъде наред с тях“, споделя бившият президент.

 „Не бих могла да го кажа по-добре“, съгласява се Мишел Обама.

 

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти