Младите надежди: Маргарита Стойкова и Петра Църноречка за изпитанията по пътя към мечтите

Те са две млади и талантливи момичета, които въпреки крехката си възраст показаха на мнозина много по-опитни от тях актьори как се прави. Маргарита Стойкова и Петра Църноречка са звездите на новия филм на Яна Титова, "Диада". За големия им успех и трудните стъпки към получаването и изиграването на ролите на Дида и Ива в "Диада" те разказаха пред Гала в предаването "На кафе".

Преди на пътя ѝ да се изпречи киното, Маргарита има друга голяма любов - танците. Петра пък от малка се занимава с музика и актьорство и е била част от няколко мюзикъла в главна роля. 

На кастинга за двете роли се появяват 700 момичета. "Аз тогава вече се познавах с Яна и ѝ казах, естествено, че искам да участвам в този кастинг. Но имаше едно много важно условие за двете момичета - че трябва много да си приличат", разказва Маргарита.

Петра била единственото момиче от всички кандидатствали, което имало някаква визуална прилика с Маргарита, при това подсилена от една малко комична подробност - бузите ѝ били подути заради алергична реакция. 

След като минават през финалния кръг на кастинга и получават ролите, на Маргарита ѝ се налага да свали цели 10 килограма за 2-3 месеца, за да се засили приликата между двете главни героини. Това не се оказва никак лесно.

Маргарита Стойкова Диада
Снимка: NOVA

Трудностите за Маргарита обаче не спират дотук: "И защото Яна много ме обича, когато отидохме на снимки в Ямбол, 25 дни аз бях без телефон. Никакъв", казва момичето.

Това означава, че главната актриса е била изолирана тотално от всичко и от всички - включително близките ѝ. Това е начинът на режисьорката Яна Титова да я вкара я образа. 

диада
Снимка: "Диада"

"Аз не съм опитна актриса и заради това тя правеше някакви нереални неща с мен, за да мога да вляза в образа. Обаче аз не ги осъзнавах", споделя Маргарита.

В същото време на Петра било позволено всичко - освен, че имала телефон, идвали да я виждат нейни приятели. Оказва се, че всичко това било с цел Маргарита вътрешно да се настрои срещу Петра и да пренесе тази нагласа в отношенията между двете героини на екран.

Научете от видеото още за големия пробив на Маргарита Стойкова и Петра Църноречка.

диада
Снимка: "Диада"

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти