Повод за гордост: Маргарита Стойкова от "Диада" с престижно европейско признание

Маргарита Стойкова може да е млада и тепърва да ѝ предстоят успехи в киното, но дебютната главна роля в „Диада“ вече ѝ донесе уникално признание.

19-годишната Маргарита вече взе специалната награда на град Варна от фестивала „Златна роза“ за изпълнението си в „Диада“, а сега е и една от 10-те  „Европейски изгряващи звезди“ в програмата на Берлинале.

диада
Снимка: "Диада"

Програмата European Film Promotion избира актьори от цяла Европа от 1998 година насам и ежегодно отбелязва постиженията им в рамките на един от най-реномираните кинофоруми в света. От 2009 насам броят им е ограничен само до 10 артисти от всички 37 държави.

От първото издание досега на Берлинале са представени няколкостотин изгряващи звезди, а сред тях са имена като Даниел Крейг, Алисия Викандер, Рейчъл Вайс, Кери Мълиган, Джордж МакКей, Риз Ахмед, Мерван Кензари, Нина Хос и др.

Събитието Shooting Star в Берлин ще се проведе от 16 до 19 февруари, 2024 г. Това е не само една от наградите с изключителна тежест за актьорите, но и невероятна възможност за по-нататъшното им кариерно израстване.

Самата Маргарита използва профила си в Instagram, за да сподели, че откакто е разбрала какво представлява Shooting Star, е изгледала повечето церемонии през последните 26 години и е мечтаела да спечели престижното отличие. Тя сподели още, че е много щастлива и горда, като благодари на целия екип на "Диада".

Експертите отличават Маргарита Стойкова като най-младия талант в тазгодишния състав на Shooting Stars, а в официалния анонс на EFP (European Film Promotion) се акцентира на това, че тя „изобразява изключително умело многостранен характер. Първоначално изглеждаща несимпатична, героинята ѝ постепенно разкрива пластове крехкост“.

Вторият филм на Яна Титова „Диада“ бе отличен с голямата награда Grand Prix в категорията Just Film на един от 15-те най-реномирани кинофестивали в света – PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival. Световната премиера на филма беше на кинофорума във Варшава, а от фестивала „Златна роза“ във Варна получи 4 награди.

диада
Снимка: "Диада"

„Диада“ продължава да се радва на силен интерес от страна на публиката в киносалоните у нас и вече е гледан от над 50 000 зрители. В основния актьорски състав влизат редица любими актьори като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Дочева, Анастасия Ингилизова и други.

„ДИАДА“ е продукция на PORTOKAL, а Нова Броудкастинг груп е медиен партньор на проекта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти