„Чувстваме се много горди“: Меган Маркъл и принц Хари с важна награда и вдъхновяваща реч

Херцогът и херцогинята на Съсекс се появиха на сцената на наградите NAACP Image Awards в събота, за да получат президентската награда в знак на признание за специално постижение и отличена обществена служба. Минали носители на отличието са Мохамед Али, Джеси Джаксън, Колин Пауъл, Кондолиза Райс, Леброн Джеймс и Риана.

Наградите NAACP Image Awards са годишна церемония по връчване на награди от базираната в САЩ Национална асоциация за напредък на цветнокожите хора (NAACP) в чест на изключителни изпълнения в киното, телевизията, театъра, музиката и литературата.

Чрез своята фондация Archewell, която стартираха през 2020 г., Хари и Меган подкрепиха усилията за справяне с пандемията от COVID-19 и съсредоточиха вниманието си върху движението Black Lives Matter и борбата за расова справедливост.

По време на речта си Хари благодари на общността на чернокожите, че „ме посрещна толкова топло“, докато Меган, която доведе майка си Дория Рагланд на награждаването, каза, че „не може да бъде по-горда“.

„Вдъхновяващо е да се мисли за наследството на наградите Image Awards, които започнаха малко след приемането на Закона за гражданските права от 1964 г. и Закона за правото на глас от 1965 г.“, каза Меган, след като двойката излезе заедно на сцената. „Днес можем да продължим това наследство, като възстановим федералната защита на гласуването в нашата страна и продължим работата на гиганти за граждански права като покойния Джон Луис.“

„Ние сме толкова дълбоко смирени, че сме тук в компанията на толкова много известни наградени.“

Хари добави: „Преди да започна, бихме искали да почетем народа на Украйна, който спешно се нуждае от нашата постоянна подкрепа като глобална общност. Също така повтарям огромната си благодарност за тази вечер, както за тази награда, така и за тази общност, че ме посрещна толкова топло. Мисля, че е безопасно да се каже, че идвам от много различен произход от моята невероятна съпруга, но животите ни бяха събрани по някаква причина. Споделяме ангажимент за живот на служба, отговорност за борба с несправедливостта и вяра, че най-често пренебрегваните са най-важните за слушане.“

Тогава Меган добави: „И не бих могла да бъда по-горда, че вършим тази работа заедно. Преместихме се в Калифорния, моят щат, малко преди убийството на Джордж Флойд. За Черната Америка тези 9 минути и 29 секунди се издигнаха над времето, призовавайки векове от нашите неизлекувани рани. През следващите месеци, докато съпругът ми и аз разговаряхме с общността за граждански права, ние и организацията ни се ангажирахме да осветлим онези, които насърчават расовата справедливост и напредък.“

Появата на наградите бележи първия голям холивудски момент на Меган и Хари, откакто се преместиха в Калифорния през 2020 г. Други присъстващи на наградите бяха Зендая, Мери Джей Блайдж, Майкъл Страхан, Тифани Хадиш, Куестлав, Морган Фрийман, Кери Уошингтън и други.

Меган и Хари, които са родители на 2-годишния Арчи и 8-месечната Лили, направиха няколко публични изяви, след като се преместиха в Калифорния, където Меган е родена и израснала. В началото на пандемията те се включиха доброволно в района на Лос Анджелис, като носеха храна на нуждаещите се и помагаха за връщане на децата към училище.

Принц Хари и Меган Маркъл на червения килим в Ню Йорк

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти