Приказка в бяло: Йорданската кралица Рания омъжи най-голямата си дъщеря

колаж йорданска принцеса Иман
Снимка: Getty

Най-голяма дъщеря на йорданския крал и кралица се омъжи на приказна церемония в неделя.

Принцеса Иман бин Абдула сключи брак за дългогодишната си любов Джамил Александър Термиотис в столицата Аман, а сватбата им беше предавана на живо по местния канал Jordan TV News, разказва HELLO.

Кралица Рания и крал Абдула гордо наблюдаваха 26-годишната Иман, която облече изчистена бяла рокля, покрита с дантела в горната част и по маншетите. Колкото до прическата, изборът на принцесата бе кок, украсен с тиара, и спускащи се кичури около лицето. Дълъг воал с бродерии даваше величествен завършек заедно със семпъл букет от бели цветя.

До своята булка 28-годишният младоженец изглеждаше елегантен в костюм от три части.

За специалния повод 52-годишната кралица Рания носеше разкошна рокля в телесен тон, богата на плисета. Косата ѝ беше оформена в елегантни вълни, а визията допълваха диамантена гривна и чанта в бебешко синьо. Съпругът ѝ, 61-годишният крал Абдула Втори, носеше тъмен костюм и вратовръзка в лилаво и синьо.

Вижте снимки от сватбата тук:

Сватбата на йорданската принцеса Иман бин Абдула

След сватбата йорданската кралица сподели видео с непоказвани моменти в своя Instagram профил. Тя придружи публикацията с мило послание към своята дъщеря, разказват още от HELLO„Скъпа моя Иман, не си казваме „сбогом“, когато винаги си в ума ми и в сърцето ми. Бог да те благослови“, написа Рания.

Иман е второто дете на йорданския крал и кралица, които са женени от 1993 г. Принцесата има по-голям брат, престолонаследника принц Хюсеин, на 28 г., и по-малък брат и сестра - принцеса Салма, на 22 г., и принц Хашем, на 18 г.

Бракът на Иман беше сключен седем месеца след обявяването на годежа им през юли 2022 г. Младоженецът Джамил – известен също като Джими – е роден във Венецуела и е от гръцки произход. Той работи като финансист в нюйоркска компания.

Сватбата на принцеса Иман е първото от двете големи семейни празненства в йорданското кралско семейство тази година. На 1 юни по-големият ѝ брат ще се ожени за Раджуа Ал Саиф, саудитски архитект и най-малката дъщеря на саудитския бизнесмен Халед Ал Саиф. Годежът на двойката беше обявен от Кралския двор на 17 август.

Още сватби:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти