Историческата сватба в Белия дом, за която всички говорят

В същия уикенд, когато Джо Байдън навърши 80 години, семейството имаше и още един повод да празнува.

Най-голямата внучка на американския президент – Наоми Байдън, сключи брак с избраника си Питър Нийл в Белия дом през изминалия уикенд. Сватбата е първата, състояла се в резиденцията от почти десетилетие насам, и едва деветнайстата в историята на Белия дом - неслучайно всички говорят за нея през последните дни.

„Президентът и д-р Байдън молят за честта ви присъствие на сватбата на тяхната внучка”, гласят първите думи в сватбените покани, белязани с президентския печат и разпратени от Джо Байдън и първата дама, д-р Джил Байдън.

Роклята на булката е дело на Ralph Lauren. Моделът включва ръчно поставени листенца от органза по протежение на корсажа и спускащи се към полата. Визията е допълнена с воал от копринена органза с персонализирана шантилска дантела, бродирани детайли и бижута Tiffany & Co.

Церемонията се е е състояла на южната морава пред Бедия дом в събота сутрин. До олтара 28-годишната Наоми е била изпратена както от баща си, така и от майка си, твърди пред People източник, близък до семейството. Друг сантиментален знак на близостта на Наоми с майка ѝ е букетът от момина сълза, традиция в семейството по майчина линия.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Сватбеният ден беше отразен ексклузивно от Vogue, които поставиха булката и нейната баба на дигитална корица.

Вижте снимки от празничния ден в галерията тук >>>

28-годишната Наоми, учила право в Колумбийския университет, е дъщеря на Хънтър Байдън и бившата му съпруга Катлийн Бюл. Има две сестри - Финеган, на 22 г., и Мейзи, на 21 г., които също станаха част от специалния ден. 25-годишният младоженец Нийл, също завършил право, преди това е работил като стажант в кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън, както и в Белия дом по време на президентството на Барак Обама.

Джо Байдън става баща четири пъти, но губи сина си Бо през 2015 г. Президентът се радва на общо седем внуци: синът му Хънтър има три момичета от брака си с Катлийн Бюл - Наоми, на 28 г., Финеган, 22 г., и Мейзи, 21 г., а с настоящата си съпруга Мелиса Коен има момче - Бо-младши, на 2 г. Хънтър стана баща и на още едно дете през 2018 г. От любовта на покойния Бо Байдън и съпругата му Хали се ражда Натали, вече на 18 г., както и 16-годишният Робърт „Хънтър“.

Новата първа двойка на Америка - Джил и Джо Байдън

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти