„Всяка жена трябва да вярва в себе си“: Кейт Уинслет за голата сцена в новия си филм

За Кейт Уинслет голите сцени не са табу, като започнем от онзи емблематичен момент, когато позира на Джак в „Титаник“ през 1997 г. И все пак това, че актрисата участва с професионализъм и отдаденост в подобни сцени, не значи, че ѝ е лесно да го прави.

На 47 Кейт Уинслет е номинирана за седем награди "Оскар", печелейки през 2009 г. за "Четецът", и е носителка на пет награди BAFTA, пет Златни глобуса, четири награди SAG и две Еми. Днес тя е стигнала доста далеч от това, което по нейни собствени думи са я наричали – „дебелото дете отзад с грешните обувки“.

Наскоро Кейт Уинслет дебютира с най-новия си филм, „Лий“, на Международния филмов фестивал в Торонто. В биографичната драма тя влиза в ролята на фотографа и фотожурналист от Втората световна война Елизабет Лий Милър.

Във филма има сцена, в която героинята ѝ е гола от кръста на горе. Преди два дни актрисата разкри пред Vogue, че се изисква доста смелост да се снима без дрехи и да не отказва подобни сцени като цяло.

„Винаги трябва да изиграя всичко!“, разсъждава Кейт, която е известна като истинска професионалистка, която не се срамува да се покаже без грим или гола на екрана.

кейт уинслет
Снимка: Getty

„Трябваше да бъда наистина смела, за да позволя на тялото си да бъде най-уязвимата версия на себе си и да не се крия от това“, признава Кейт в интервюто.

Докато заснема голата сцена, Кейт все още се възстановява от нараняване на гърба, обяснявайки: „Имах три масивни хематома на гръбнака си, огромни... Едвам успявах да стоя права“.

Тя обаче добави: „И повярвайте ми, ако хората от екипа бяха предложили да се откажа, щях да отвърна: „Защо? [Заради] парченцето плът, което можете да видите? Не, така ще бъде!“

Уинслет призна, че все още ѝ е трудно да демонстрира самоувереност на екрана и все пак не отказва голи сцени. За една актриса не е лесно да запази самочувствието си на фона на стереотипите за красота, но Кейт се е научила да игнорира шума на медийното недоволство.

„Мисля, че това вероятно произтича от факта, че бях подложена на най-ужасното наблюдение, осъждане и дори тормоз, от страна на медиите, когато бях на 20 години“, разсъждава тя.

„Постоянно ми казваха, че не съм в добра форма. Постоянно ми казваха, че ще трябва да се задоволя с по-малко“, коментира Кейт критиките към фигурата си, когато е била на 20.

кейт уинслет
Снимка: Getty

„Знам, че не трябва да хабя ценна енергия да критикувам на физическото си аз“, добави тя. „Мисля, че всяка жена е по-добре просто да каже: вярвам в себе си. Няма значение какво мислят другите хора; това съм аз, продължаваме напред.“

Критиките и неуместните мнения относно фигурата ѝ в миналото може би са и причината, поради която актрисата не е чела рецензия за свой проект, откакто е била на 21 години. Нито пък обръща внимание на коментарите онлайн.

Тя разкрива, че винаги се е стремяла да държи децата си далеч от социалните мрежи и не разрешава на 10-годишния си син Беър да носи смартфон.

кейт уинслет
Снимка: Getty

Темата за влиянието на интернет е основна в предишния филм на Кейт, „Аз съм Рут“. В него тя играе с 23-годишната си дъщеря Миа Трипълтън (на снимката) и 19-годишния си син Джо Андерс. Филмът е реалистична драма, в която по-голямата част от диалога е импровизирана. Главната героиня е млада жена, която изпада в депресия и самонараняване вследствие на онлайн тормоз.

Когато Уинслет прие своята награда BAFTA за най-добра актриса през май тази година, тя произнесе емоционална реч, обръщайки се с разбиране към „семействата, които чувстват, че са заложници на опасностите на онлайн света“.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти