Кейт Уинслет и скандалният въпрос за „Титаник“: „Очевидно бях твърде дебела. Защо бяха толкова зли към мен?“

Кейт Уинслет е носителка на награда Оскар и има десетки успешни филми зад гърба си, но „Титаник“ остава този, с който феновете винаги ще я свързват.

И ако епичната драма от 1997 г. остава в историята на киното заради красиво заснетите сцени, драматичната история по действителен случай и трагичната любов между двамата главни герои, то през годините киноманите всъщност се вълнуват от един особен въпрос.

Преди почти 25 години Уинслет участва в класическия филм на Джеймс Камерън заедно с Леонардо ди Каприо, с когото остават приятели и до днес. Те влязоха в ролите на Роуз и Джак – двама младежи, идващи от различни светове, чиято любов е обречена заради трагичното потъване на Титаник. Дали обаче не бе възможно и двамата да се спасят – този въпрос си задават феновете.

Титаник
Снимка: imdb

Според широко обсъждани от зрителите теории Роуз е можела и е трябвало да направи място за своя любим на плаващата врата, която спасява живота ѝ, след като корабът потъва.

По случай 25-ата годишнина на филма, Кейт Уинслет реши да сподели своето мнение по въпроса.

„Не знам, по дяволите. Отговорът е, че не знам.“, каза тя по време на скорошно участие в подкаста Happy Sad Confused. И все пак актрисата им теория, която ще разочарова феновете.

„Трябва да бъда честна, всъщност не вярвам, че щяхме да оцелеем, ако и двамата се бяхме качили на тази врата. Мисля, че той можеше да се побере, но тя щеше да се преобърне.“ Кейт добави: „Да, той можеше да се побере на тази врата, но тя нямаше да остане на повърхността. Не би било [възможно].”

По време на подкаста Кейт си припомни многобройните нападки, свързани с теглото ѝ, с които се е сблъскала в началото на 20-те си години. Именно с тях е свързан и скандалния дебат за вратата. „Очевидно бях твърде дебела“, разсъждава тя пред водещия Джош Хоровиц. „Не е ли ужасно? Защо [хората] бяха толкова гадни към мен? Бяха толкова злобни. Аз дори не бях дебела.“

Красива на всяка възраст: Кейт Уинслет през годините

Това не е първият път, в който Уинслет споделя чувствата си относно критиките към фигурата ѝ. През 2021 г. тя описа „направо жестокото“ отношение, което е получила преди години по време на интервю за The Guardian.

„Беше почти смешно колко критични, колко направо жестоки бяха таблоидните журналисти към мен“,коментира тя тогава. „Все още осъзнавах коя, по дяволите, съм! Коментираха размера ми, преценяваха колко тежа, публикуваха предполагаемата диета, на която съм се подложила. Беше критично, ужасно и толкова травмиращо за четене.“

За съжаление, въпреки че Кейт е призната за своя талант и изключително стилна и красива актриса, днес проблемът все още не е изчезнал.

Докато обсъждаше участието си в сериала „Мер от Ийсттаун“ за New York Times, Уинслет си спомни, че режисьорът Крейг Зобел се канел да заличи част от нейния „издут корем“ от секс сцена. Нейният отговор обаче бил категоричен: „Да не си посмял!“

През 2019 г. самият Леонардо ди Каприо трябваше да отговори на въпроса можел ли е героят му в „Титаник“ да оцелее. Това се случи по време интервю за MTV, което актьорът даде заедно със своите колеги от „Имало едно време в Холивуд“ Брад Пит и Марго Роби. Въпреки тяхното настояване, Леонардо се усмихна скромно и заяви: „Без коментар“.

Преди броени дни Insider съобщи, че Джеймс Камерън е изявил желание да сложи край на дебата за сцената с вратата от „Титаник“ – и разполага с научно изследване, което да го подкрепи. В интервю за Toronto Sun режисьорът заяви, че е направил анализ на възстановка на емблематичния момент, отбелязвайки, че иска да „остави всичко това настрана [...] веднъж завинаги.“

Как се промениха актьорите от „Титаник“ 25 години след премиерата на филма

Камерън обясни, че проучването, направено с помощта на експерт по хипотермия, заключава, че само един човек е възможно да се измъкне жив в тази ситуация

„Взехме двама каскадьори, които бяха със същата телесна маса като Кейт и Лео и поставихме сензори навсякъде и вътре в тях, поставихме ги в ледена вода, тествахме дали биха могли да оцелеят чрез различни методи и отговорът беше, че нямаше начин и двамата да оцелеят. Само един би могъл да оцелее", обясни той.

Камерън добави, че все пак не съжалява за трагичната смърт на Джак. „Не, той трябваше да умре. Това е като в „Ромео и Жулиета“. [“Титаник”] е филм за любовта, саможертвата и смъртта. Любовта се измерва с жертвата.“

Според Entertainment Weekly експериментът, който Камерън е провел, ще бъде излъчен по National Geographic през следващата година. Това ще съвпадне с повторното пускане на "Титаник" в кината през уикенда на Свети Валентин.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти