Зад кулисите на филма "Титаник"

Кейт Уинслет на лондонската премиера на 3D версията на "Титаник", състояла се в края на март тази година
Снимка: Getty/Guliver

Точно преди 15 години излезе филмът "Титаник" под режисьорската палка на Джеймс Камерън. За да сме по-точни годината бе 1997, а лентата с участието на Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо донесе на своите създатели приходи от 1,8 млрд. долара и 11 отличия "Оскар".

Сега "Титаник" отново "доплува" до екраните, но този път в 3D версия, чиято световна премиера бе на 4 април. Поводът подобрената технологично кинолента да се появи точно сега е 100-годишнината от потъването на едноименния кораб, който се разбива в айсберг в ледените води на Атлантическия океан и потъва на 12 април 1912 г.

В момента, обаче, ще се отправим зад кулисите на филма, сниман преди повече от 15 години, за да разберем няколко любопитни факта от кухнята на мащабната продукция.

* В началото Леонардо ди Каприо (който тогава е едва 21-годишен) никак не бил съгласен да се включи в актьорския състав на лентата. "Самият образ не му се струваше прекалено мрачен и драматичен и всъщност най-трудното нещо бе да го убедя, че тази роля ще успее да го развълнува", разказва Камерън.

* Снимачният процес, които продължава близо седем месеца, е осъществен в огромен изкуствен басейн, но пълен с топла вода. Излизането на пара, докато актьорите дишат, за да се пресъздаде автентичната мразовита обстановка е допълнително добавен ефект при монтажа на кадрите. "Имаше спекулации, че не съм позволявал на актьорите да ходят до тоалетна, докато траят снимките във водата, но реално никога не е имало такава забрана. И въпреки това съм убеден, че доста хора са ползвали басейна, за да вършат малките си физиологични нужди", допълва Камерън.

* "Ще ми се със сегашния ми опит да мога да се върна 15 години назад, за да изиграя персонажа си по обогатен начин и с много по-добър американски акцент", коментира Уинслет. Леонардо ди Каприо споделя, че искрено се е смял на детското си изражение, докато гледал 3D варианта на "Титаник". Въпреки огромния успех на песента "My heart will go on", която е част от саундтрака на филма, баладата, изпълнявана от Селин Дион, никак не била сред любимите музикални творения на Кейт.

* При сцената, в която героинята на Уинслет Роуз трябва да скочи от кораба има момент, в който светлината улавя всяко косъмче, а това никак не се понравило на Камерън. "Спряхме снимките, обръснаха ми ръката и пак продължихме със сцената", разкрива задкулисните си премеждия Кейт.

Снимки от лондонската премиера на 3D версията на "Титаник" може да видите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти