Камелия Тодорова до болка откровена за семейните тайни, предателството и „мечтаната любов“ със Стефан Данаилов

Тази неделя пред Мариян Станков - Мон Дьо застана джаз легендата Камелия Тодорова. Пред него тя направи равносметка на пътя си на сцената, говори за разочарованието от мъжете в живота си, които се оказват предатели, и разказа за голямата семейна тайна, която научава като дете.

Животът ме научи най-много на търпение“, смята тя. Камелия се описва преди всичко като добър човек, открит, но и не крие, че е трябвало да се научи да пази дистанция. И все пак най-много от себе си дава именно на публиката: „Най-открита съм на сцената.“

Успешната музикална кариера среща Камелия Тодорова с много световни звезди, сред които Джо Кокър, Робърт Де Нито, Ив Монтан, Рей Чарлз и др. Най-силно е впечатлена от запознанството си с Фреди Меркюри, Джордж Майкъл и Фил Колинс.

„Фил Колинс каза, че му изглеждам като Мадона, но пея по-добре от нея.“

Въпреки всички признания на сцената, Камелия е скромна. Тя не се смята за толкова велика, че да се нарече „кралица на джаза“ и не се определя като звезда.

Камелия Тодорова
Снимка: Facebook

Когато е на 11 години, Камелия разбира една от големите тайни на живота си: че е осиновена. Случайно дочути думи и приказки я карат да потърси истината в албумите на майка си.

„Понеже там открих снимки на човек със сини очи, отидох при баба ми и я помолих да ми разкаже.“ От нея Камелия разбира, че нейният биологичен баща е друг човек.

„Баща ми Кирил [Тодоров] ме осиновява в деня на раждането на брат ми.“

Певицата никога не е искала да се свърже със своя биологичен баща. „Той е имал възможност да се обади и да прояви интерес да се запознае с мен, но не го е направил.“

камелия тодорова
Снимка: Facebook

Дори когато става известна, той не проявява желание да установи контакт с нея. Едва след като се връща от чужбина през 90-те години, той поискал да се запознае с децата ѝ.

„Мисля, че морално бих унизила майка ми да му окажа това внимание. А и баща ми беше жив още.“, обяснява Камелия.

Джаз певицата е мечтала за хубава, голяма любов и човек, който да разбира професията ѝ. Досега обаче не го е срещнала.

Тя признава, че прекалено много вярва на хората и никога не е предполагала, че може да бъде излъгана. За съжаление обаче и двамата ѝ съпрузи, а дори и няколкото ѝ гаджета през годините, се оказват предатели.

„Всичко се оказва лъжа.“, смята тя. 

Най-голямото огорчение за нея идва от бащата на децата ѝ, Майкъл Кунстман, който настоявал тя да приеме връзките му с други жени.

Камелия Тодорова
Снимка: Facebook

Затова и единствено съжалява, че не го е напуснала по-рано. Освен това Кунстман се опитва да контролира кариерата ѝ и я кара да пее в рок стил, който не отговаря на същността ѝ.

„Мечтаната любов“ Камелия изживява със Стефан Данаилов, с когото изпълняват главните роли във филма от 1981 г. „Търновска царица“.

„За да направя ролята, трябваше да съм влюбена в него. И бях.“, обяснява тя.

Той също имаше чувства към мен. (...) Не може да изглежда истинско, ако не е истинско. И това е един период от два или три месеца, в който сте отдадени един на друг.“

Според Камелия обаче тези емоции нямат общо с реалния личен живот. Затова и пояснява, че със Стефан Данаилов не са пренесли любовта извън екрана.

Въпреки че е категорична, че голямата ѝ любов е музиката, Камелия вярва в любовта: „Всяка една нова любов е голямата следваща.“ И макар че допуска, че това може да ѝ предстои, признава: „Не си го представям въобще.“

През последните няколко години и двете дъщери на Камелия, певицата Рейчъл Роу и Мириам-Ребека Тодорова, която живее в Германия, я даряват с внучета.

„Много съм щастлива, че вече съм баба. Ще ме наричат „бабхен“. Това ми дава нови сили.“, признава Камелия пред медиите през 2019 г., когато Мириам ражда първото ѝ внуче.

Като майка джаз легендата признава, че не е от тези, които глезят и постоянно прегръщат или целуват децата си. Тя се радва на тяхната самостоятелност, но им отдава цялото си сърце: „Насочила съм цялата си любов към тях.“

Целия емоционален разговор между Камелия Тодорова и Мон Дьо чуйте във видеото.

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти