Жана Бергендорф за най-мрачните дни от живота си и какво прави сега

България се влюби в Жана Бергендорф, когато звездата ѝ изгря в X Factor през 2012 година. Рязкото ѝ изстрелване в небосвода обаче беше последвано от турбуленция заради внезапна слава, насилие и наркотици. Няколко хита и скандала по-късно Жана, за съжаление, ни лиши от присъствието си на музикалната сцена, което заслужаваше да бъде доста по-често, отколкото се оказа.

37-годишната певицата разказва за най-трудните моменти от живота си в откровено интервю за Мариан Станков – Мон Дьо. В ефира на NOVA Жана признава, че известността ѝ е дошла в повече, както и нападките.

„Това ме накара да се чувствам самотна и исках да наказвам себе си. Не мисля, че артистът наказа мен. По-скоро мисля, че аз самата като човек се опитах да накажа артиста Жана”, признава тя.

За болката

„Хората не знаят колко боли да бъдеш на моето място. И да бъдеш на мястото на всеки един друг артист, който е бил нападан по този начин и осъждан. Покрай болката, може би, съм научила много неща. Защото тогава осъзнаваш какво ти не трябва да бъдеш за другите.”

За най-трудните си години Жана посочва периода от 2015 до 2017 г., когато е била и паузата ѝ от музиката.

За образа на „лошо момиче“

„Това да бъдеш бунтар в нашите среди не е добре прието. Ти си един продукт и той трябва да работи по механизъм. Аз не живея така. Когато излезеш от рамката, вече не си добре дошъл.”

За зависимостите

„Наркотиците за мен станаха повече от приятели. Намирах отдушник. Когато ми беше забранено да пея, душата ми крещеше. Забранено ми беше, защото така трябваше. Защото такъв беше договорът. А и защото хората обичат да нараняват.”

„Наркотиците не заместваха нищо. Те само унищожаваха. По онова време не можех да го разбера. Няма да позволя повече да ми се случат такива гадни емоционални събития. За това време разбрах, че нямаш право да убиваш себе си заради грешките на други хора.”

За обидите

„Да те обиждат по улиците, да ти скачат на бой. Имала съм такива моменти. Това се приема разрушително. Най-гадното е, че самият ти не знаеш какво да направиш, защото си сам.”

За насилието

Певицата признава, че в бившата си връзка е ставала два пъти жертва на насилие. Тя споменава и друг скорошен случай. „Един човек ми посегна, може би отново, защото съм Жана Бергендорф”, обяснява тя. „Той със сигурност ще си получи това, което заслужава, защото си има определени законни стъпки.”

За лечението

„Посетих две клиники. И не ме е срам. И ми помогнаха, и съм благодарна.“

За работата си в момента

Жана признава, че е заменила голямата българска сцена с тази на пиано баровете. „Да, и ми е много приятно и хубаво, защото идват много готини хора, интелигентни. И слушат хубава музика.“

„Сега около мен вирее толкова много позитивна енергия, вяра, доверие. Имам наистина сериозни хора до себе си – музикантите, с които работя в най-голямата верига пиано барове в България.“

За това, което предстои

„Кариерата ми тепърва започва да разцъфтява, защото когато минеш през може би най-негативните емоции и неща, които могат да ти се случат като артист, научавайки уроците си занапред, тогава вече ще станат нещата.”

„Мисля 2023 да бъде годината на Жана Бергендорф”, зарича се певицата и обещава „нови песни и други изненади”. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти