Милица Гладнишка за най-тежкия си момент: “Трудно ми беше да видя смисъла в живота след това”

Познаваме актрисата и певица Милица Гладнишка като вечно усмихващо се кълбо от енергия, което няма как да не те озари с позитивизма си. Но дори и в живота на най-веселите хора има изключително трудни моменти, които са истинско изпитание за волята и устойчивостта им. 

В откровено интервю за рубриката на Десислава Банова-Плевнелиева „Тук и сега” тази седмица Милица Гладнишка разкри душата си, за да разкаже за най-тежкия момент в живота си досега - смъртта на майка ѝ. Деси и Милица водят своя разговор в конната база на Витоша, като локацията съвсем не е случайна. 

“Витоша винаги е присъствала в моя живот, тъй като от малки и баба ми, и майка ми, и баща ми са ни качвали на Витоша. Всеки път беше приключение. Когато майка ми почина, със сестра ми решихме да изпълним  нейното желание - да я кремираме. Не ни беше казала точно място, затова избрахме Витоша, избрахме областта около Черни връх, тъй като майка ми обожаваше тази планина. Така си представяме, че цялата планина е нашата майка.”

Талантливата актриса споделя, че и тя би искала прахът ѝ да бъде разпръснат на Витоша, след като си отиде. 

Милица преминава много тежко през огромната загуба. Майка ѝ, която доста дълго време е известна като единствената жена тромпетист в България, умира след като е диагностицирана с последен стадий на рак на черния дроб. 

“В деня, в който ѝ направиха операцията, почина баба ми и я намерих аз. След това започнахме да се борим за майка ми заедно със сестра ми. Майка ми беше винаги усмихната. Не сме ѝ казвали, че има краен срок, но тя вероятно го е усещала като твърде интелигентен човек, разказва Милица.

Майката на Милица издъхва в ръцете ѝ и преди това ѝ заръчва да не се тревожат за нея. “Не се свлякох на пода да рева като по филмите. Просто реших, че всичко е приключило.”, казва Милица.

“Трудно ми беше да видя какъв е смисълът на живота след като ти се случват такива неща. Когато се случи това, си казах “Имаш отговорност към тези хора, които са те отгледали, да не погубваш живота си заради отчаянието си”, казва още Милица за най-голямата си мъка.

Човек никога не е подготвен за загубата на родител, но това, което вдъхва надежда и сила на актрисата е работата ѝ - изкуството. Режисьорката Веселка Кунчева кани Милица да играе в нейното представление по Джордж Оруел - “Последният човек”. Тогава Милица отново открива своя смях.

“Няма да повярваш, но през целия процес сме умирали от смях докато правим това представление. Тя така ми повдигна духа, махна ме от лошите мисли и направо ме съживи.”, спомня си актрисата. 

Чуйте още от интересния разговор между Милица Гладнишка и Десислава Банова-Плевнелиева във видеото.

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти