Красота и доброта от Изтока: Какво ще работи принцесата на Япония?

Японската принцеса Айко, единственото дете на император Нарухито и императрица Масако, ще работи в японското общество на Червения кръст от април, след като завърши университета, съобщи Имперската агенция за домакинствата в понеделник.

Въпреки че планира да продължи да изпълнява официалните си задължения като член на императорското семейство, 22-годишната принцеса се надява да бъде наета от дружеството на Червения кръст, към което тя казва, че "винаги е изпитвала интерес".

Японският Червения кръст има тесни връзки с императорското семейство. Императриците служат като почетни президенти на организацията.

„Щастлива съм да участвам в работата на Японското общество на Червения кръст“, каза принцесата в изявление, публикувано от агенцията, добавяйки: „В същото време се чувствам решена“.

„Като работя упорито със съзнанието, че съм станала член на Червения кръст, се надявам да съм поне малко полезна на хората и обществото“, каза още тя.

Принцесата ще работи като служител на договор и ще пътува до централата в токийския район Минато, каза агенцията. Подробностите за нейната предвидена работа все още не са уточнени.

принцеса Айко
Снимка: Getty

Родителите ѝ изразиха надежда, че дъщеря им ще продължи да работи упорито и да расте като член на Червения кръст.

В момента принцеса Айко е студентка четвърта година в катедрата по японски език и литература в университета Гакушуин. През декември тя представи дипломна работа, посветена на стихотворенията уака - класическата форма на поезия в средновековна Япония.

През октомври принцесата посети Японското общество на Червения кръст с император Нарухито и императрица Масако, за да види изложба за дейностите на организацията за оказване на помощ след голямо земетресение в Канто от 1923 г., което разтърсва Токио и околните префектури.

принцеса Айко
Снимка: Getty

Принцесата придружила родителите си, защото искала да задълбочи разбирането си за организацията, посочват от агенцията.

Обществото на Червения кръст каза в изявление, че иска „задълбочено да се подготви, така че (принцесата) да може да работи спокойно“.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти