Завист и възмущение? Има ли напрежение между Камила и Кейт Мидълтън

Разривът между кралското семейство и принц Хари и Меган Маркъл вече от години не е тайна. Личните конфликти, които са кипели зад стените на двореца, излязоха наяве, когато херцозите на Съсекс споделиха своята версия за отношенията в интервюта, документалните епизоди на Netflix „Хари и Меган“ и мемоарите на Хари „Резервният“.

принц хари
Снимка: Getty

Един от най-негативно представените образи в автобиографията на Хари (не изненадващо) се оказа неговата мащеха, кралица Камила. В книгата той писа за това как с брат му са молили баща си да не се жени за Камила. Освен това сподели, че вярва, че тя и нейният екип са подавали информация на медиите в стремеж да изчистят имиджа на Камила.

В последно време обаче упорито се спекулира, че не само връзката на кралицата консорт с малкия син на Чарлз е влошена. Изглежда, че между Камила и Кейт, принцесата на Уелс, също има някакво напрежение.

Общото между двете е, че те са един вид аутсайдери в кралското семейство, защото са кралски особи само заради браковете, които са сключили. С това обаче приликите като че ли се изчерпват.

камила
Снимка: Getty

Според публикацията на The Sun Камила не винаги е одобрявала Кейт като партньор на Уилям. Освен това съществуват слухове, че кралицата завижда на популярността на Мидълтън сред обществеността.

Radar Online цитират вътрешен човек от Двореца, според когото Камила е била „погълната от завист“ по отношение на Кейт. А още по-скандалното е, че според твърденията кралят също изпитва подобни чувства.

Всъщност самият принц Хари написа в "Резервният", че крал Чарлз не бил доволен, когато Кейт и Уилям получавали повече внимание от страна на обществото от него, припомнят от Daily Mail.

А с новата роля на Камила като кралица консорт, напрежението между нея и Кейт явно се е увеличило.

камила кейт
Снимка: Getty

Припомняме, че на 6 май при коронацията на крал Чарлз III бе коронясана и кралица Камила.

Докато напускаха Уестминстърското абатство, Кейт Мидълтън направи реверанс, докато кралят минаваше покрай нея, но тя не направи същото за Камила, според Radar Online. Тогава медиите предположиха, че този жест се дължи на спор относно списъка с гости за коронацията. На историческото събитие са били поканени едва четирима членове на семейството на Мидълтън, докато роднините на Камила са били 20.

Освен това самата Камила е поканила Роуз Ханбъри на коронацията. Понеже се носят слухове за афера между принц Уилям и Ханбъри в миналото, това може да обясни напрежението между кралицата и съпругата на престолонаследника.

камила кейт
Снимка: Getty

Въпреки това, освен липсата на реверанс на Кейт по време на коронацията, няма други публични признаци за напрежението между двете жени.

Може да има друга причина, поради която Мидълтън е отказала да се поклони пред кралица Камила на коронацията – според доклад на Radar Online от май 2023 г. Кейт не била много доволна от поведението на Камила след смъртта на кралица Елизабет II през септември 2022 г.

Според публикацията „мечтата на живота“ на Камила била да стане кралица и бързо се вживяла в новата си роля, „давайки да се разбере кой е шефът и изисквайки всички да ѝ се покланят.“

камила кейт
Снимка: Getty

Очевидно Кейт била възмутена от това поведение и напрежението стигнало своя връх.

Прочетете още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти