Това ли е следващата му жена? Илон Мъск се целува с робот

Илон Мъск направи това, което Илон Мъск прави най-добре - за пореден път предизвика фурур в интернет пространството само за няколко минути. Този път не става въпрос за някое негово изказване, а за поредица от странни снимки, които го показват как се целува с ... хуманоидни жени-роботи.

Кадрите обиколиха интернет пространството като мнозина предположиха, на шега или не, че някоя от тези механични дами може да е следващата му съпруга.

51-годишният милиардер е сниман с няколко женски хуманоида, които са проектирани с изкуствен интелект и споделят характеристиките и личността на жените. Оттогава стана ясно, че изображенията са направени с помощта на изкуствен интелект (AI).

Дейвид Марвен, главен изпълнителен директор на строителна компания, публикува изображенията онлайн и попита: "Илон Мъск обявява бъдещата си съпруга, коя е тя?"

Роботите всъщност са „Катнила“, работещ със слънчева енергия робот, който не се нуждае от зареждане и е „оборудван със сензорни средства, които ги карат да се чувстват тъжни или щастливи“.

„Това е първият робот, който е специално проектиран с изкуствен интелект, с личността и характеристиките на жената, за която той мечтае... което не се среща в нито един нормален човек, защото, разбира се, не е нормален човек, който има всички необходими спецификации. Тя има балансирано и интерактивно мислене... така че може да го сподели, ако е в криза с чувствата, които изпитва или се нуждае, когато е изложена на психологически стрес.“, сподели Марвен.

Целта на публикацията била да „изясни опасностите от изкуствения интелект“, твърди г-н Марвен. „Особено след като компанията Tesla пусна първия интегриран робот Optimus“, добави той.

Потребителите на Тwitter останаха изумени, след като беше разкрито, че снимките са създадени с помощта на AI технология.

Хуманоидните роботи могат да изпълняват прости задачи като събиране на неща, ходене и дори могат да говорят, което кара г-н Мъск да ги нарича „придружители“.

Собственикът на Tesla трябваше да използва робота „Optimus“ за презентация през септември, тъй като твърдеше, че прототипът ще „бъде фундаментална трансформация за цивилизацията, каквато я познаваме“.

Изследователят на изкуствения интелект Филип Пиекневски написа тогава в Тwitter, че това е „следващо ниво на страх“ и „пълна и абсолютна измама“.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти