Триумф на Оскарите: кои са големите победители и неловкият гаф на Ал Пачино (СНИМКИ)

Преди броени часове бяха раздадени най-престижните награди за филмово изкуство в Холивуд и церемонията не мина без изненади, емоции и някои малки гафове. 

Пълният списък на победителите в най-важните категории вижте в нашата галерия тук:

Ето ги големите победители на наградите Оскар 2024

Легендата Ал Пачино бе поканен да обяви победителя в категорията за най-добър филм, но изявата му озадачи мнозина.

83-годишната звезда от „Кръстникът“ излезе на сцената и направи леко странна шега, свързана с Шекспир, преди да премине направо към обявяването на победителя в категорията. Ето и част от речта му:

„Благодаря ви, благодаря ви. Не знам. Трябва ли да изрецитирам нещо на Шекспир сега? Това е в реда на нещата, нали? „Да бъдеш“... не, няма да го направя. Съжалявам. Е, дойде времето за последното награждаване за вечерта. И за мен е чест да го представя. Десет прекрасни филма са номинирани, но само един ще вземе наградата за най-добър филм“.

Ал Пачино Оскари 2024
Снимка: Getty

Малко след това Пачино отвори плика с името на спечелилия филм и направо го обяви, без да спомене имената на останалите номинирани.

Социалните мрежи веднага избухнаха с публикации за неловкия край на шоуто, като един коментира, че съобщението на Пачино „не може да е било по-хаотично или объркващо“.

А пропускът да се посочат всички номинирани филми преди да се обяви името на победителя някои приеха като обиден, други – неуместен, а трети го коментираха като случаен гаф.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти