Думи, които спират дъха: незабравимите речи от Оскарите

Дори да не сте сред най-запалените киномани, церемонията по връчване на наградите Оскар няма как да не събужда любопитството ви със своя звезден блясък. А тази година сред фаворитите за престижната награда са едни от най-гледаните филми за 2023 г. – „Опенхаймер“, „Барби“, „Убийците на Цветната Луна“, „Клети създания“ и др.

В нощта на 10-и срещу 11-и март любителите на седмото изкуство ще могат да се насладят на истински кино празник с наградите „Оскар“ на живо, само по KINO NOVA.

► „Треска за Оскари“: Мон Дьо ще ни потопи в холивудски блясък

Винаги можете да прочетете списъка с носителите на Оскар на сутринта след шоуто на наградите, но така ще пропуснете тръпката да гледате на живо как победителите получават най-добрите отличия. А тези моменти почти винаги носят изненади и много емоции.

Затова ние решихме да ви припомним някои от най-незабравимите речи, които любимите ни звезди са произнасяли от сцената на най-престижното кино събитие.

В най-добрия случай речите за приемане на Оскар са емоционални, забавни и трогателни изпълнения, които разкриват истинския характер на хората, създали най-добрите филми на годината. Интересното е, че е прието победителят да говори около 45 секунди – правило, което често бива нарушавано. Затова и понякога се налага оркестърът да прекъсне речта.

Днес ще ви разкажем за случая, в който дори това не прекъсва един развълнуван актьор, както и ще ви разкрием коя е най-дългата реч за получаване на Оскар за всички времена.


Бен Афлек и Мат Деймън, Оскар за най-добър оригинален сценарий за „Добрият Уил Хънтинг“ през 1998 г.

Помните ли, когато Бен Афлек и Мат Деймън бяха в средата на 20-те си години и тепърва плахо прохождаха в Холивуд? И до днес вълнението и енергията им на сцената на Оскарите остават изключителни заразителни и вдъхновяващи. „Ние сме просто две млади момчета, които имат късмета да работят с велики хора“, казва скромно Бен Афлек.

„Няма начин да се справим с речта за 20 секунди“, шегува се още той. Речта им се отличава с начина, по който споменават ролята, която всеки човек, на когото благодарят, е изиграл в живота им, вместо просто да изброяват имена.

Сред публиката са и майките на Бен и Мат, които Афлек развълнувано нарича „най-красивите жени тук“ от сцената.

Продължете в галерията за пълния списък със спиращи дъха речи от сцената на Оскарите: 

Щастие и вълнение в 45 секунди: най-незабравимите речи на Оскарите

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти