В окото на бурята: Дженифър Анистън е замесена в огромен скандал

В днешно време става все по-трудно да бъдеш звезда. Докато се обърнеш вече може да си сочен с пръст дори и заради една единствена твоя дума или действие. Дженифър Анистън може да се похвали с безупречен медиен образ, но ето че облаците и над нейната глава се сгъстиха. 

Актрисата от "Приятели" е изправена пред сериозни критики, след като се оказа замесена в скандал около скорошната активност на колегата ѝ Джейми Фокс в Instagram, пишат от Insider.

В края на миналата седмица Фокс беше обвинен от еврейската медийна компания A Wider Frame в антисемитизъм, след като сподели публикация, която беше изтълкувана като проповядваща омраза към еврейската общност.

"Те убиха този пич на име Исус...какво мислиш, че ще ти направят???! #фалшивиприятели #фалшивалюбов", гласеше публикацията, предизвикала негативните реакции.

Обвиненията в антисемитизъм са свързани с митът, че евреите колективно са убили Исус, който е използван от векове за оправдаване на насилието срещу тяхната общност, пишат още от Insider.

Джейми Фокс
Снимка: Getty

Впоследствие Фокс изтри публикацията и се извини. „Искам да се извиня на еврейската общност и на всички, които бяха обидени от публикацията ми. Сега знам, че изборът ми на думи е причинил обида и съжалявам. Това никога не е било намерението ми. За да поясня, бях предаден от фалшив приятел и това имах предвид с „те“, не нещо повече. В сърцето си имам само любов към всички. Обичам и подкрепям еврейската общност. Моите най-дълбоки извинения на всеки, който е бил обиден.“" – написа 55-годишният актьор в своя Instagram профил.

Общото на Дженифър Анистън със случая е, че в разпространената екранна снимка с публикацията на Фокс се вижда, че тя е „харесала“ проблемното послание. Актрисата след това побърза да се разграничи от написаното от Фокс като сподели, че от неговите думи ѝ "се гади". Скандалът обаче не беше избегнат, защото действията на Анистън доведоха до дебат в социалните медии за значението на културния контекст и привилегиите на белите.

Дженифър Анистън
Снимка: Getty

Анистън заклейми антисемитизма и осъди думите на Фокс. „От това наистина ми се гади. Не съм „харесала“ тази публикация нарочно или случайно. И което е по-важно, искам да бъда ясна за приятелите си и всеки, който е наранен от това, което се появява в техния нюзфийд – не подкрепям никаква форма на антисемитизъм. И наистина не толерирам омраза от какъвто и да е вид. Точка.“ – написа актрисата в своя история в Instagram.

След като публично разкритикува оригиналната публикация на Фокс, Анистън беше обвинена от някои, че я е интерпретирала погрешно на база културни различия и е предала нейния колега от филма „Ужасни шефове“, за да се спаси от негативното обществено мнение.

Редица потребители подкрепиха Фокс като казаха, че изразът "Те убиха Исус" е част от културата на чернокожите и по никакъв начин не представлява реч на омразата или антисемитизъм.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти