„Опитвах да се преструвам, че бракът ми е нещо, което не беше“: истината за края на любовта между Дженифър Анистън и Брад Пит

Дженифър Анистън и Брад Пит са една от най-обсъжданите двойки в историята на Холивуд. В главна причина за това се превръща неочакваната им раздяла след седем години заедно, пет от които прекарват женени.

По това време основен мотив в медийните интерпретации е твърдението, че причина за развода им е Анджелина Джоли. Естествено, в този сюжет има достатъчно драма, която да продава историята пред милиони наблюдатели, но истината за отношенията при Бранифър, както ги наричат феновете, крие доста повече нюанси.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jenniferanistonph (@jenniferanistonph11) on

Не всичко е такова, каквото изглежда – доказва го и последната снимка на Дженифър и Брад като двойка, направена от папараци на плаж в Ангила през 2005 г. и разпространена ден преди да обявят края на брака си. Макар и по това време Брад Пит да е емоционално обвързан с Анджелина след снимките на „Господин и госпожа Смит“, кадърът кара таблоидите да смятат, че всичко между съпрузите е наред.

На снимката двамата са прегърнати и твърденията за любовен триъгълник изглеждат зад гърба им. Според някои издания слуховете за връзка между Джоли и Пит са измислени с цел реклама на общия им филм.

Следа от любовта: най-хубавите снимки на Брад и Анджелина, когато все още се обичаха...

„Скандалът“ впоследствие се оказва истина – но колкото и сензационно да е бил представян в медиите, участниците в него никога не са го адресирали по драматичен или враждебен начин. Тогава в общо изявление Брад и Дженифър споделят следното:

„Бихме искали да обявим, че след седем години заедно решихме да се разделим официално. За тези, които следят подобни неща, бихме искали да обясним, че раздялата ни не е резултат от спекулациите, съобщени от таблоидните медии. Това решение е резултат от много внимателно обмисляне. Радваме се да останем отдадени и грижовни приятели с голяма любов и възхищение един към друг. Молим предварително за вашата доброта и чувствителност през следващите месеци. “

Ако има нещо, на което 15 години отразяване на тяхната връзка, раздяла и последващото им приятелство може да ни научи, е това, че официалният им коментар е по-верен от всичко разпространено по-късно.

Любовта на Брад Пит и Дженифър Анистън

И макар Дженифър Анистън да е човешко същество и вероятно не е била очарована, че Бранджелина споделя чувствата си пред света, започнали още докато с Пит са били женени, тя винаги се е придържала към едни и същи думи през годините: „Желаем си единствено прекрасни неща един на друг.“

Пред Hollywood Reporter актрисата от „Приятели“ разказва: „Никой не е направил нищо лошо. Нали знаете какво имам предвид? Просто понякога нещата се случват. Ако светът само можеше да спре с глупостите като от сапунена опера. Няма никаква сензация.“

Въпреки това в продължение на години Анджелина Джоли е възприемана като „другата жена“. Когато Брад Пит е заснет в компанията на носителката на „Оскар“ и сина ѝ Мадокс, актьорът е обвинен, че е изневерил на половинката си, докато снима „Господин и госпожа Смит“.

Брад Пит
Снимка: Getty

Макар Пит да признава, че по това време се е влюбил в Джоли, за изневяра не се говори – поне не и физическа. Както казва самата Анджелина: „Никога не би ме привлякъл мъж, който би изневерил на съпругата си.“ Актрисата говори от опит, имайки предвид детството си.

„Да бъда интимна с женен мъж, при положение, че баща ми изневери на майка ми, е нещо, което не бих простила“, казва Джоли за списание Marie Claire през 2005 г.  Две години по-късно пред Vogue за ситуацията с Пит тя уточнява: „Дори не се оглеждахме за романтика или любов. Мисля, че последното, което и двамата търсехме, беше връзка. Аз със сигурност - не. Бях доста доволна да се грижа сама за Мад. И не знаех точно какъв е личният живот на Брад. Но беше ясно, че е заедно с най-добрия си приятел, някого, когото обича и уважава. Така че и двамата, предполагам, водехме наистина пълноценен живот.“

Анджелина обаче признава, че бързо е усетила дълбоко и значимо взаимодействие с колегата си „Говорехме доста за живота, какво искаме от него, както и за житейските си възгледи. Осъзнахме, че и двамата искаме същите неща“, споделя тя.

Но по това време между двамата все още нищо не се случва. Фактор е и положението в живота на Брад Пит, за което той казва пред изданието Parade през 2011 г.: „Целях се да намеря филм за интересен живот, а аз самият не живеех такъв“ и допълва: „Мисля, че бракът ми имаше общо с това. Опитвах да се преструвам, че той е нещо, което не беше.“

Междувременно Брад и Дженифър стигат до извода, че връзката им е към края си. Скоро след това Пит и Джоли започват официално своите отношения, което води и до погрешни заключения.

„Не беше подло и жестоко, както го представяха медиите. Бракът ни просто не проработи. Това е“, признава Дженифър.

Актрисата не се отмята от това твърдение и до днес, когато с Брад са добри приятели. Това не пречи темата за първия ѝ брак да бъде вечен източник на любопитство.

„Сигурно е болезнено. Не харесвам, когато хората повдигат темата, но все още го правят“, казва веднъж журналист пред Дженифър Анистън. „Не ме боли…мисля, че е история, която те следва, защото представлява интересно заглавие. По-скоро е тема, движена от медиите“, отвръща тя.

„Продължила си напред...“, казва още интервюиращият, а Анистън отговаря с усмивка: „О, всеки от нас го направи.“

„Не седя някъде, разсъждавайки върху миналото, не се тревожа или вманиачавам около нещо в бъдещето“, категорична е актрисата в друго интервю.

През 2020 г. темата за Бранифър отново става актуална след като бившите съпрузи на два пъти се събират заради публични събития. Двамата споделиха мил момент зад кулисите на Наградите на актьорската гилдия в началото на годината, а през септември размениха реплики при виртуално четене на маса с благотворителна цел.

Брад Пит и Дженифър Анистън на наградите на Гилдията на филмовите актьори

Тези две събития накара феновете на двойката да се размечтаят за нов шанс в отношенията им, но засега това си остава илюзия. По непотвърдена официално информация след раздялата с Джоли през 2016 г. носителят на „Оскар“ има нова любов – моделът Никол Потуралски, а Дженифър изглежда доволна от етапа, в който се намира с Пит.

„Тя е щастлива Брад отново да бъде в живота ѝ като приятел, но това е всичко“, казва близък на актрисата пред People. А останалите можем само да вземем пример от Анистън за начина, по който се справя с постоянно съпътстващата я измислена драма.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти