Актьорът-хамелеон Димо Алексиев: "Дъщерите ми ме научиха на безрезервна любов"

Познаваме го като актьора с многото лица. Той може да бъде доктор, спасяващ животи, разглезено богаташче или пък властелинът на арената. В каквато и роля да бъде обаче, той винаги вълнува със своя неоспорим талант. Той е актьорът-хамелеон Димо Алексиев.

В емоционално интервю пред Деси Банова-Плевнелиева в рубриката "Тук и сега" на предаването "Събуди се" Димо разказа за различните страсти в живота му, израстването му на сцената и екрана и безрезерваната любов на двете най-важни същества в живота му - неговите дъщери. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimo Alexiev (@ako_iska6)

Първоначално да бъде актьор не влиза в неговите детски планове и мечти, но животът има своите собствени планове за Димо.

"Определено мога да кажа, че като малък не съм си представил, че ще стана актьор. Просто в живота ми и така се случиха нещата, че се озовах на това прекрасно място и се заобичахме още от самото начало. И всъщност много се радвам, че ме свързвате точно със сцената, защото театърът все пак е моята голяма любов и едно от най-скъпите ми хобита," споделя той.

Още от самото начало дава сериозна заявка за своя талант. Завършва НАТФИЗ с отличието "Най-най-най" и само три години след това получава награда "Аскер" за изгряваща звезда. В много от филмите си участва и като каскадьор, за което му помага практиката му във фехтовката, ездата, акробатиката и ските. Освен всичко това опитът му във волейбола, кънките на лед, пеенето и танците го правят абсолютно мулти-дисциплинарна личност.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimo Alexiev (@ako_iska6)

Той обаче в никакъв случай не се е възгордял заради това, а дори приема себе си доста скромно. "Обичам да правя много от тези неща наистина, но не смятам, че съм овладял голяма част от тях в степента, в която ми се иска. Пък и годините все повече напредват, за съжаление. Но винаги спорта под всякаква форма ми е бил интересен." – казва Димо.

Каквито и страсти да има в живота си Димо Алексиев обаче, най-голямата му любов са двете му момиченца Лора и Кайра. 

"На много неща ме научиха. Лора ме научи на много неща и Кайра в момента. Те продължават да ме учат на много неща, разбира се, но най-вече на безрезервна любов някакси. Без значение какво се случва, през какво минаваш или къде си, какво си, това да си закотвен в още някого е хубаво нещо. Това е приятно нещо. И самия факт да знаеш, че някой ей така просто те обича безкрайно е също хубаво." – споделя Димо, видимо развълнуван. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimo Alexiev (@ako_iska6)

"Както казват, най-великото нещо е да обичаш и да бъдеш обичан. Не да изискваш, а просто да бъдеш. И това е хубаво," продължава актьорът.

Според Димо, чудесата в неговия живот са две - неговите хлапета и това, че все още успява да се занимава с това, с което се занимава.

Чуйте от видеото още от вдъхновяващия и искрен разговор между Димо Алексиев и Деси Банова-Плевнелиева.

5 малко известни факти за живота на Димо Алексиев от "Игри на волята"

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти