Специално

Гладиатор на сцената и на екрана: как се промени Димо Алексиев през годините

Димо Алексиев е любимият водещ, когото каним у дома всяка вечер с „Игри на волята“. В киното и театъра той се е доказал като актьор с много лица. Такъв, който е способен да ни разсмее с някоя своя роля, а в следващия филм да ни накара да намразим героя му от сърце.

„Дори тези, които не ме харесват, признават, че съм добър актьор“, казва с усмивка той.

Признание, което напълно заслужава. В богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON попаднахме на някои интересни заглавия с участието на Димо Алексиев. Това ни накара да проследим кариерата му с няколко роли, които са толкова различни, че категорично доказват огромния му талант.

Димо Алексиев завършва НАТФИЗ през 2006 г. Преди дипломирането получава предложение за работа в Драматичния театър във Варна, където прекарва първите 4 години от кариерата си.

През цялото време пътува до София, като не спира да се явява на кастинги. Първите му появи в киното са през 2007 г.

Получава роли както в чуждестранни, така и в български продукции. Освен като актьор, в някои от филмите се изявява и като каскадьор.

По-късно работи в Народния театър „Иван Вазов“. През 2009 г. печели награда „Аскеер“ в категория „Изгряваща звезда“ за постановката „Калигула“ на Явор Гърдев.

През 2013 г. Димо участва в една от многото чуждестранни продукции в кариерата си – филма с Жан-Клод Ван Дам „Наближаващи врагове“, сниман в България. В напрегнатия екшън трилър, достъпен във видеотеката на EON, можете да видите и други наши актьори като Захари Бахаров и Владимир Михайлов.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук.

Димо Алексиев
Снимка: EON

В комедията „Живи легенди“ (2014 г.) Димо успешно се присъединява към творческия екип на Ники Илиев, Орлин Павлов и Любомир Ковачев в ролята на „майстора“ Мартин.

Димо Алексиев
Снимка: EON

Докато кариерата му в киното се развива, Димо прави крачка към телевизията. Огромна популярност му носи ролята на д-р Генадиев в сериала „Откраднат живот“, както и изявите му в успешни предавания като „Игри на волята“, „Маскираният певец“ и „Като две капки вода“.

През 2020 г. Димо изиграва главната роля в „Дани. Легенда. Бог.“. Филмът получава награда Златна роза за операторската работа на Румен Василев.

Сатирично-криминалният сюжет и оригиналната режисура дават възможност на Димо да разгърне таланта си и да бъде забавен по един леко смущаващ начин.

Димо Алексиев
Снимка: EON

В лентата образът на Дани прилича на съвременен Бай Ганьо, особено ако героят на Алеко говореше на английски с балкански акцент.

Димо Алексиев
Снимка: EON

Дани е общински съветник, съгласил се да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари.

Понеже е особено атрактивна и легендарна личност обаче, той решава да превърне продукцията в пълнометражен филм за себе си, разкривайки напълно истинското си лице.

През 2020 г. Димо се завръща към телевизията в нов сериал. Това е „Ягодова луна“, който можете да изгледате на един дъх във видеотеката на EON. Тук той за пореден път доказва какъв хамелеон може да бъде на екрана.

Димо Алексиев
Снимка: EON

Наблюдавайки героя му Боян, почти ще забравите колко обичате чаровния Димо.

В „Ягодова луна“ образът му е на психопат и престъпник – герой, когото веднага ще намразите.

Много от коментарите в профила на Димо в Instagram доказват колко успешно е изградил образа на разглезения богаташ и насилник в сериала. Ето и някои от тях:

Толкова бях убедена, че няма да успея да свикна с тази роля да те гледам да си лошия, гадния.... но уви, вече много те мразя😂😂😂 Перфектна игра! АПЛОДИСМЕНТИ 👏👏👏👏

Перфектна игра! Толкова готин, че настръхвам при появата на Боян. Реалистично нагъл, арогантен, неприятен, дразнещ, противен... ❤️❤️❤️ Поздрави за Вас! Бъдете здрав!

Димо Алексиев
Снимка: EON

Днес Димо рядко дава интервюта, но когато го прави, винаги говори искрено по много въпроси, които мнозина биха избегнали. Не обича да коментира личния си живот.

Жената до него се казва Анжела и двамата станаха родители на момиченце на име Кая през 2018 г. Той има и по-голяма дъщеря - Лора, от брака си с актрисата Ана Топалова.

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти