История за успеха: Българската дизайнерка, която облича звезди на фестивала в Кан

Преди около седмица цял свят беше вперил поглед в звездите на червения килим на филмовия фестивал в Кан. Отвъд блясъка и шума от щракащи фотоапарати стои много, много, много труд – не само този на филмовите звезди, но и на хората, които ги обличат. Българката Десислава Тошева може да го потвърди. Тя е само на 24 и е вече звезда в собствената си сфера - света на модния дизайн, шармантните рокли, ефектните кройки и скъпите материи. 

Оказа се, че дрехи от модния бранд на Тошева, „Caviar Haute Couture“, са били разхождани от знаменитости на бляскавото събитие в Кан, както и в шоурум в Париж и в Холивуд. Облеклата, изникнали от въображението на дизайнерката, могат да бъдат забелязани и по кориците на най-известните модни списания в света. 

След края на филмовия фестивал в Кан, Десислава Тошева използва своя Instagram профил, за да сподели, че е постигнала голям успех – както личен, така и за българската модна индустрия като цяло. 

„Поставихме рекорд за български бранд, представил най-много визии на филмовия фестивал в Кан! Горда съм да споделя, че след като миналата година дебютирах с два дизайна, тази година представих 13!"сподели младата дизайнерка. 

Десислава е имала възможност да присъства на фестивала и да се срещне очи в очи с най-известните личности. "Благодарна съм, че имах възможността да се запозная лично с невероятни и интересни личности, част от които бяха Мей Мъск - майката на Илон Мъск, и Лоурънс Бендър - един от най-големите Холивудски продуценти, работил рамо до рамо с Куентин Тарантино." – сподели още тя. 

От снимките в профила на дизайнерката виждаме, че чудесните ѝ тоалети са оценени от редица известни дами, сред които актрисата Леа Морнар, която е голям фен на бранда, тъй като за трети път е в рокля на Тошева. Моделът за Морнар е бил изработен ексклузивно за червения килим, като за ушиването са използвани над 30 метра червен италиански тюл.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Mornar (@lea_mornar)

Актрисата и режисьор Александра Вино, която на фестивала беше в компанията на легендарния холивудски режисьор, продуцент и сценарист Оливър Стоун, пък е заложила на драматична визия с черна рокля с пера около деколтето. 

Моделът Мартина Хирш изглежда зашеметяваща в дълга рокля с блестящи елементи от бранда на Десислава Тошева. "New York Weekly коментира визията ѝ: „спираща дъха рокля Caviar Couture, която въплащава същността на висшата мода“ – написа самата дизайнерка.

„Нямам търпение да видя какво ми е подготвил Кан 2024!“, развълнувано завършва поста си Тошева. 

Пожелаваме ѝ да продължава да подобрява рекордите си!

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти