Ретро изящество от Натали Портман и най-поразяващите визии в Кан през 2023 г.

визии Кан колаж
Снимка: Getty

Деница Димитрова

За 76-и път през месец май Кан се превърна в най-вълнуващото място за онези, които не могат без кино. На второ място по внимание идва едно друго изкуство, без което пък никой червен килим не може, още по-малко такъв на Лазурния бряг, пословичен с разточителството си.

След края на фестивала е време да обобщим най-стилните модни появи - ето шест визии, на които пишем Отличен 6.

Натали Портман и вечната красота на Dior

Като посланик на Dior Натали Портман присъства на фестивала в творения на френската модна къща. По-запомнящата се поява на 41-годишната актриса бе тази за премиерата на „Май декември“, за която облече рокля Гранд Гала, пресъздаваща иконичната за Dior рокля Юнона, по дизайн на самия Кристиан Диор от 1949 г. Акцент тук са венчелистчетата в преливащи цветове, създадени с пайети в различни нюанси. Вижте роклята отблизо в галерията по-горе.

Сред най-обсъжданите гости на фестивала се нареди Дженифър Лорънс, чиято последна премиера в Кан беше преди цяло десетилетие. 32-годишната актриса избра копринена рокля Dior, достойна за кралска особа. Моделът в червено нямаше да носи същото усещане без наметалото около ръцете.

Изисканост в червено: Дженифър Лорънс в Кан

На червения килим в Кан своята енергия на дива извади Вайола Дейвис, залагайки на Valentino за визията си в бяло. Пелерината от щраусови пера е елементът, който ни кара да залепим очи, особено когато е в движение. А с оставените си на свобода къдрици и съпруга си Юлиъс Тенън под ръка, няма спор, че от 57-годишната актриса струи истинска сила.

Вайола Дейвис е ослепителна в бяло по червения килим в Кан

Фан Бинбин никога не разочарова с модния си избор на червения килим. За откриващата вечер на фестивала 41-годишната китайска актриса бе неотразима в рокля на дизайнера Christopher Bu с дълъг шлейф, флорални и животински принтове. Освен че включва елементи, които свързваме с корените ѝ, дрехата съчетава едновременно сила и изящество.

Изящност и екзотика: Фан Бинбин в Кан

С опита си на супермодел Наоми Кембъл знае как да бъде забелязана и запомнена. Този път 53-годишната британка го направи с рокля с V-образно деколте и елемент на възел, около талията, където се събират „потоците“ от сребристи пайети. На червения килим Наоми пристигна с чифт слънчеви очила в бяло, които правилно остави в ръцете си, за да не отвличат вниманието от дрехата.

Наоми Кембъл е сребърна богиня в Кан

Ел Фанинг е от най-стилните съвременни актриси - от всяка нейна поява на червения килим си личи любовта ѝ към модата. За откриващата вечер на Филмовия фестивал в Кан тя заложи на пищна рокля от Alexander McQueen, достойна за истинска съвременна принцеса. Металическият блясък от горната част е балансиран с приказния розов тюл при полата, а преходът между двете е по-плавен благодарение на ситните сребристи пайети.

Ел Фанинг като съвременна принцеса в Кан

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти