"По-добър родител съм на 60!": Бриджит Нилсен защити възрастните майки

Актрисата Брижит Нилсен знае какво си мислите. На 60 години тя е твърде стара, за да бъде майка на 5-годишно дете.

„Половината свят казваше това, когато забременях на 55 – включително четиримата ми по-големи сина“, казва Нилсен, която роди дъщеря си Фрида, на 5 години, когато беше на 55. (Тя също е майка на четирима по-големи сина, които са на на възраст 28-39 г.)

„Но преди всичко, няма такова нещо като „твърде стар“, казва тя  пред PEOPLE. „Ние не казваме това на мъже, които имат деца на 60, 70, дори 80 години!“

Тя добавя: „Вижте Робърт де Ниро. Той е на 79 и има 7-месечно дете."

Всъщност Нилсен, придобила световна популярност с ролите си през 80-те, твърди, че нейната мъдрост и възраст я правят страхотен родител: „Знаеш как децата казват, че бабите са най-добрите? Имам чувството, че имам това мислене и емоция. Имам търпението и тази допълнителна доза любов, която да дам сега и мисля, че това е, защото съм на възрастта на баба."

Тя продължава: „Когато бях по-млада майка, често жонглирах с това да съм необвързана, да пътувам със самолет или да съм на снимачната площадка. Сега Фрида е на първо място.“

Актрисата добавя, че изненадващо за нея, сега дори е по-малко уморена, отколкото е била с предишните си деца.

Нилсен, която сега живее в Марбея, Испания, със своя италиански съпруг Матиа Деси, на 45 години, казва, че не може да бъде по-щастлива от това как се е стекъл животът ѝ във всяко отношение. Тя вече не пие, не пуши и има свободата да посвети целия си свят на дъщеря си.

„Имах много време да се подготвя за Фрида“, казва Нилсен, като отбелязва, че тя и Деси са правили инвитро процедури в продължение на 13 години, преди да се получи.

„Лекарят ме предупреди да бъда реалист за шансовете си. Каза ми, че имам два процента и половина шанс да забременея, така че когато най-накрая се случи, беше просто невероятно. И тогава имаше страх, защото бях с толкова висок риск, тъй като бях на 54." – споделя Нилсен.

Оказа се, че не е имало нужда да се тревожи. „Това беше най-лесната бременност, която съм имала“, казва тя. „Може би защото го бях правила четири пъти преди това и приоритетите ми се бяха разместили. Това беше дълбоко, дълбоко мое желание и избор."

Тя добавя: „Но с Фрида можех да съм бременна още една година. Когато най-накрая родих, всичко беше толкова лесно и блестящо.“

Вижте ТУК кои са силните жени на Холивуд, които станаха майки на по-зряла възраст

edna
Снимка: edna

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти