Битката приключи? Брад Пит се отказа от попечителството над децата си

Връзката им започна със слухове за изневяра, след това се превърнаха в най-красивата и известна холивудска двойка, а днес разводът им е един от най-горчивите в Холивуд. И не просто защото много от нас ги обичаха заедно, а понеже те имат шест деца, които стават свидетели на дългогодишните взаимни обвинения между родителите си.

Изглежда горчивият развод на Брад Пит и Анджелина Джоли най-сетне е към края си. Според съобщенията актьорът се е отказал да настоява за споделено попечителство над децата, които споделя с бившата си.

Едно разбито семейство: вижте как се промениха децата на Брад Пит и Анджелина Джоли

Източник твърди пред DailyMail, че двойката, която е въвлечена в неприятна съдебна битка, откакто се раздели през 2016 г., в момента е в процес на преговори. Това значи, че най-накрая наближава финала на тяхната епична правна война, като краят ѝ се очаква до лятото.

Докато 60-годишният Брад първоначално държеше на споразумение 50/50, свързано с шестте им деца, вътрешен човек разкрива, че той вече не оспорва въпроса.

► Домът, в който бяха щастливи: вижте отвътре имението на Брад и Анджелина, което бе продадено за 2,8 милиона

Това означава, че 48-годишната Анджелина ще запази основното физическо попечителство над децата. Баща им пък ще има право на посещения.

Джоли Пит деца
Снимка: Getty

Един от факторите за това решение е, че голяма част от децата вече са пораснали. В момента само Шайло, на 17, Нокс и Вивиен, и двете на 15, все още са непълнолетни. А Шайло ще навърши 18 през май.

► 10 години по-късно: кои звезди станаха жертва на проклятието на селфито от Оскарите

Смята се, че по-големите деца – Мадокс на 22 г., Пакс на 20 г. и Захара на 19 г. – имат трудни отношения с Брад. И като възрастни, според закона, вече не попадат в никакви споразумения за попечителство.

В медиите отдавна се говори, че осиновеният син на Брад Пакс не е разговарял с баща си след скандалния инцидент в частен самолет, която сложи край на брака на звездната двойка. Дори се твърди, че той вече не смята Брад за свой родител.

Многото лица на Брад Пит през годините

Още през 2020 г. в личния си акаунт в Instagram младежът нарече Брад „презрян човек“, който е накарал четирите си най-малки деца „да треперят от страх“.

Той добави в язвителния пост, споделен на Деня на бащата: „Ти отново и отново доказваш, че си ужасен и презрян човек.“

Джоли Пит деца
Снимка: Getty

„Никога няма да разбереш щетите, които причини на семейството ми, не си в състояние да го направиш.“

Освен това Захара сега се нарича „Захара Джоли“, а не „Захара Джоли Пит“, което е нейното официално име.

► Насилие, бизнес и отмъщение: драмата между Брад и Анджелина продължава

Източник, близък до Брад, описа случващото се между него и децата като „типично родителско отчуждение“ и твърди, че намерението на Анджелина е да проточи развода, докато всички деца навършат 18 години.

Приятелите на актрисата обаче са на друго мнение: „Брад няма кого да обвинява, освен себе си. Всичко, което Анджелина иска, е да излекува семейството им и да продължи напред.“

Джоли Пит деца
Снимка: Getty

През 2016 г. Анджелина и Брад обявиха раздялата си. Основната причина се оказа предполагаема физическа свада, докато семейството пътува с частен полет заедно с шестте си деца.

► "Държи се като разглезено дете": Анджелина Джоли с нов удар по Брад Пит   

По-късно Анджелина обяви, че Брад е „душил“ едно от децата по време на ужасяващия спор и е „ударил“ друго в лицето, карайки нея и децата да се чувстват като „заложници“ и да треперят от страх.

Тя също така твърди, че той я сграбчил, блъснал я в стената и я разтърсил силно по време на полета – което довело до нараняване на гърба и лакътя.

Представителят на Брад първоначално нарече разказа на Анджелина „напълно неверен“ пред CNN, но след това публикува променено изявление към изданието, което гласи: „Историята на Анджелина продължава да се развива всеки път, когато тя я разказва. Брад е поел отговорност за това, което е направил, но не и за неща, които не е.“

През май 2021 г., след години на спорове в съда, Брад и Анджелина официално получиха съвместно попечителство над децата си – но един месец по-късно решението на съдията беше отхвърлено, което означаваше, че трябва да започнат всичко отначало.

В началото на февруари се появиха първите признаци, че бракоразводната процедура най-накрая е към своя край. Откакто са се разделили, двете звезди се борят в съда и за френската винарна, която някога са притежавали заедно.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти