"Държи се като разглезено дете": Анджелина Джоли с нов удар по Брад Пит

Драмата около френското лозе и замъка към него на Брад Пит и Анджелина Джоли за пореден път попадна в центъра на вниманието тази седмица.

В понеделник Nouvel, бившата инвестиционна компания на Джоли, подаде документи, в които се твърди, че Пит е „обсебил“ и „ограбил“ Шато Миравал, винарната, която двойката купи през 2008 г., в опит да си възвърне пълния контрол върху бизнеса.

В момента Пит притежава 50% от дяловете в Шато Миравал, точно колкото и Nouvel. Бившата инвестиционна компания на Джоли обаче твърди в съдебни документи, получени от ET, че Пит се е опитал „де факто да превземе контрола“ върху винарната, като е прахосвал милиони от приходите ѝ за поредица от „скъпи проекти“.

Според документите Пит се е опитал „да прехвърли безплатно половината от стойността на най-ценните активи на Шато Миравал“ на свой приятел и бизнес партньор. Nouvel също така твърди, че Пит е пропилял „активите на компанията в полза на другите си бизнеси“.

Източник, близък до съдебния спор, пък обясни пред ET, че твърдението, че Пит е ограбил компанията, е „абсурдно“, като се има предвид, че актьорът „е налял милиони в този бизнес“ след първоначалната инвестиция.

Според документите, подадени от представители на Nouvel обаче „неуместното поведение“ на Пит е ескалирало, след като тя е продала своята фирма Nouvel на Tenute del Mondo, част на алкохолната компания Stoli Group, през 2021 г.

„Вбесен, че Джоли продаде Nouvel на Stoli Group, а не на него, Пит се държеше като разглезено дете, отказвайки да третира Nouvel като равностоен партньор в бизнеса“, твърдят документите, уточнявайки, че Брад не спира да опетнява репутацията на новия си съдружник, руснака Юри Шефлер.

анджелина брад пит
Снимка: Getty

От Nouvel обръщат особено внимание и на твърдението на Пит, че Stoli Group се „опитва да го изгони от „семейния му дом““, визирайки замъка Миравал във Франция, част от който е винарната.

„Идеята, че Миравал е домът на семейство Пит-Джоли, изчезна през 2016 г., когато Пит малтретира жена си и децата си в пиянската си ярост, докато пътуваше от шатото към истинския дом на Пит в Холивуд“, се пояснява в документите. Те визират скандалния инцидент, във връзка с който Пит беше освободен от обвиненията на Анджелина за словесно и физическо насилие срещу едно от децата им.

Оттогава, твърди Nouvel, „Брад Пит провежда отмъстителна кампания за доминиране и плячкосване на бизнеса с вино, който двойката е изградила и притежавала заедно.“ В документите се напомня още, че актьорът е имал публично известен проблем с алкохола, който е довел и до предполагаемото насилие по време на полета през 2016 г.

анджелина брад пит
Снимка: Getty

Междувременно, според документите, на Анджелина ѝ е ставало „все по-неудобно да участва в алкохолен бизнес“ с бившия си съпруг. Особено „като се имат предвид събитията, които доведоха до нейното подаване на молба за развод, нито тя, нито някое от децата се чувстваха способни да се върнат в шатото. "

„Все още през седемте години след това съдбоносно пътуване със самолет, та до днес, той има източници, които отричат ​​злоупотребата му и избягва да говори публично по въпроса, а пресата не го пита“, твърди адвокатът на Джоли, Пол Мърфи. „Реалността е, че Пит отказа да завърши продажбата на Миравал с Джоли, освен ако тя не се съгласи да си мълчи за тормоза и злоупотребата с алкохол. Тя законно продаде акциите си, но Пит продължава да води дела срещу нея.“

анджелина брад пит
Снимка: Getty

Междувременно източник, близък до Джоли, коментира: „Човек може само да си представи какво чувстват тя и децата, когато след като случаят на насилие стана известен на света, но историите се въртят около имотите, вместо върху вредата, която са понесли.“

В крайна сметка бившата компания на Анджелина, Nouvel, настоява за „минимум 350 милиона долара обезщетение" за "незаконното и потисническо поведение“ на Брад Пит.

edna
Снимка: Edna.bg

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти