Насилие, бизнес и отмъщение: драмата между Брад и Анджелина продължава

За съжаление съдебната и семейна драма около една от най-обичаните (бивши) двойки в Холивуд продължава, въпреки че от раздялата им минаха няколко години.

Тяхната романтична приказка започна със страстна афера по време на снимките на „Мистър и мисис Смит“, но в момента любовта им отдавна е отровена от взаимни обвинения в насилие, алчност и лъжи.

брад и анджелина
Снимка: Getty

В съдебни документи, подадени на 1 юни, Брад Пит за пореден път обвинява Анджелина Джоли, че „тайно“ е продала своя дял от тяхната семейна винарна Шато Миравал в Югоизточна Франция. Проблемите около въпросната продажба са няколко и всъщност са обект на грозни взаимни обвинения от години.

Пит завежда първоначалния си иск срещу Джоли през февруари 2022 г., твърдейки, че тя го е лишила „на правото му да се наслаждава на личния си дом и да движи бизнеса, който е развил от нулата.“ Сега той допълва обвиненията си към Джоли.

Наричайки Анджелина „отмъстителна“, правният екип на Пит твърди, че тя съзнателно „се е опитала да причини вреда на Пит“.

Актрисата е обвинена, че е продала своя дял от винарната на руския милиардер Юри Шефлер на фона на спорните преговори за развод с Пит.

брад и анджелина
Снимка: Getty

Според новоподадените съдебни документи Шефлър е определен като „олигарх в Руската федерация“ от Министерството на финансите на САЩ.

Според правни документи, цитирани от Page Six, Брад Пит твърди, че той и Джоли са се съгласили, че никога няма да продадат дела си в имота без съгласието на другия.

Семейството купува шатото през 2008 г. за 30 милиона долара, като през 2013 започва да продава своя марка розе, а през август 2014 именно там се състоя тяхната сватба.

И все пак, когато двойката се развежда през 2019 г., Джоли решава, че иска да се откаже от общия бизнес и започва да преговаря с бившия си да откупи нейния дял.

Твърди се дори, че тя се е съгласила да преотстъпи повече от своите 50% в полза на Пит, защото той е инвестирал повече пари и време в проекта.

Въпреки това през лятото на 2021 г. Пит разбира чрез съобщение в пресата, че бившата му е продала своята половина на „руски олигарх”, на когото самият той преди това вече е отказал.

Затова Брад твърди, че неговата „отмъстителна“ бивша съпруга „си е сътрудничила тайно“ с Юри Шефлер, за да се увери, че той ще бъде „държан в неведение“.

брад и анджелина
Снимка: Getty

В съдебните документи се твърди, че според Пит бившата му съпруга специално е избрала Шефлър, защото е знаела, че това би навредило на бизнеса предвид връзките му с Владимир Путин.

Защо се стига до тази продажба и последвалите драми?

Смята се, че Джоли се е отказала да продаде своя дял на Пит след съдебното решение през лятото на 2021 г., когато на актьора бе отсъдено съвместно попечителство над шестте им деца. Решението по-късно беше отменено.

Преди девет месеца самата Джоли заведе иск за 250 милиона долара срещу Брад Пит заради опит да „превземе контрола“ над френската винарна, лишавайки нея от печалбите на бизнеса.

Тогава стана ясно още, че според правния екип на Анджелина Брад се е опитал да я принуди да подпише „клауза за мълчание“, която да я накара не обсъжда обстоятелствата около развода им и конкретно обвиненията в домашно насилие.

Междувременно източник, близък до Анджелина, говори пред ET: „Без значение колко пъти г-н Пит променя жалбата си, той не може да избяга от факта, че е нападнал вербално и физически г-жа Джоли и техните деца – дори душейки едно от децата и удряйки друго.“

Тези обвинения са свързани с предполагаем инцидент в самолет през 2016 г., който стана предмет на доклад на ФБР, публикуван миналата година. Агентът по делото тогава написа, че „беше договорено от всички страни“ да не се повдигат наказателни обвинения. Пит така и не бе официално обвинен във връзка със случая.

брад и анджелина
Снимка: Getty

„Все още днес и през седемте години след това съдбовно пътуване със самолет, той лично никога не е отричал публично, че това се е случило. Г-н Пит казва, че съди бившата си съпруга, за да защити семейството си, но това е трудно за разбиране, защото той е наясно, че децата им не се чувстват способни да се върнат в къщата във Франция вече почти седем години заради събитията, довели до това г-жа Джоли да подаде молба за развод“, продължава източникът.

Според него „Пит отказа да финализира продажбата на Миравал с Джоли, освен ако тя не се съгласи да си мълчи за физическото насилие в дома им.“

брад и анджелина
Снимка: Getty

Източникът пояснява, че Анджелина реално не е имала намерение да говори за случилото се и всъщност досега не го е правила. „Единствената причина всичко това да излезе сега е, че г-н Пит реши да я съди.“

От друга страна става ясно, че Брад Пит настоява за процес от съдебни заседатели.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти