Да ти връчат документите за попечителство на сцената: това видео с Оливия Уайлд ще разбие сърцето ви

Оливия Уалйд Джейсън Съдейкис
Снимка: Getty

Оливия Уалйд е всичко, което искаме да бъдем – талантлива, красива, забавна, интелигентна, амбициозна. В момента тя има толкова много поводи да се гордее със себе си и да бъде щастлива – в края на септември предстои премиерата на новия ѝ филм "Don't Worry Darling", а връзката ѝ по-младия певец и Хари Стайлс процъфтява. 

И точно в момента, в който целият свят гледа към нея, за да чуе какво има да каже като човек на изкуствотото, като професионалист, се случва нещо особено неловко и неуважително, което накара целия свят да говори. Но нека започнем отначало.

Актрисата и режисьор е майка на две деца – 8-годишния Отис и 5-годишната Дейзи Джоузефин, от бившия си партньор, актьора Джейсън Съдейкис. С Хари се запознават на снимачната площадка на "Don't Worry Darling" през септември 2020 година. През януари 2021-а са забелязани заедно на сватба в тесен кръг, държейки се за ръце. През декември 2021 година 28-годишната звезда се запознава с децата на Оливия, а тя от своя страна започва да прекарва все повече време с майка му. Оливия Уайлд и Джейсън Судейкис обявяват официално, че разтрогват годежа си през ноември по същото време. Според източници раздялата им вече е била факт още в началото на годината, но са имали нужда от време, за да разпределят времето и задълженията си към децата.

Оливия Уалйд и Джейсън Съдейкис през годините

И така, връщаме се обратно в 2022 година. Докато представяше новия си филм в Лас Вегас през април, непозната жена я прекъсва и ѝ връчва плик с документи на сцената. По-късно самата Оливия признава, че в плика са били документите, които уреждат родителските права между нея и Съдейкис.

На видеото се вижда обърканата реакция на звездата, последвано от: „Ясно, разбрах, благодаря“, след което отново продължава речта си.

Можете да видите за какво говорим тук (моментът започва от 1:40):

Тук възникват много въпроси. Това нарочно ли е? Необходимо ли е? Възможно ли е да се избегне?

Според близки до Съдейкис актьорът не е имал никаква представа по какъв начин ще бъдат връчени документите на майката на децата му. Самият той коментира:

„Разбирам, че те просто са си вършили работата. И все пак, много съжалявам за това, което се случи. Речта на Оливия беше важно за Оливия в личен и в професионален план, така че много, много, много съжалявам, че инцидентът опорочи нейния специален момент.“

Уайлд от своя страна е убедена, че става въпрос за провокация. Нещо повече, тя подава молба за отхвърляне на молбата за попечителство с довода, че е методът на връчване е бил „агресивен“ и е бил изтълкуван като „професионално унижение“:

„Действията на Джейсън целят да ме сплашат и да ме извадят от равновесие. Можеше да го направи дискретно, но вместо това той избра възможно най-неприятния начин.“

В актуална интервю за Variety Оливия повдига темата отново:

„Това се случи на работното ми място. На всяко друго работно място би се изтълкувало като нещо нередно. Не трябваше да се случва. Имаше огромен пробив в сигурността, което е наистина страховито. Препятствията, през които този човек трябваше да мине, за да влезе в залата – охрана, резултати от тестове за коронавирус, ленти за китки, които осигуряват достъп до събитието – всичко това изискваше предварителна подготовка.“

„И се пак, за мен не беше изненада. Има причина да реша да прекратя тази връзка“, продължава разказа си тя. „Единствените хора, които бяха наранени, са децата ми, защото те трябваше да станат свидетели на всичко това, а изобщо не трябваше да разбират. Избрах да съм актриса и да съм известна, това не е решение на децата ми. Затова много ме боли, когато виждам, че и те са замесени.“

Юрист споделя пред People, че адвокатите започват да търсят човека, на когото да предадат документите, на възможно най-сигурното място и време. Нямат право да „влизат с взлом“ в дома и да нарушават личното пространство. Важен приоритет е и децата да не са наоколо. Освен тоя по неговия думи за хора, които са публични личности, се смята, че не е необходимо да се спазва дискретност, тъй като по един или друг начин всичко, което се случва с тях, вече е достояние на света.

С други думи, от юридическа гледна точка в тази инициатива няма нищо неприемливо и незаконно. Моралната присъда оставяме на вас.

8 звездни изневери, за които всички забравихме

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти