„Отровни намерения“: защо Брад Пит съди Анджелина Джоли отново

Бранджелина Брад Пит Анджелина Джоли
Снимка: Getty

Брад Пит обвинява бившата си, Анджелина Джоли, че е навредила на репутацията на винения бизнес, който преди това притежаваха заедно, като е продала половината си на „непознат с отровни асоциации и намерения“.

През 2008 г. вече бившите съпрузи, които имат общо шест деца, купуват контролния пакет акции в лозята и дом в Южна Франция Château Miraval, където по-късно се женят през 2014 г. и прекарват няколко семейни ваканции заедно по време на връзката си.

В последното съдебно заявление на Пит в продължаващата му битка с Джоли за продажбата на Miraval, 58-годишният актьор твърди, че 47-годишната Джоли умишлено се е „опитала да му причини вреда“, като е продала дела си. Пит твърди, че двамата са се договорили никога да не продават своите дялове в семейния бизнес без съгласието на другия.

Юридическият екип на Пит пише в документите, подадени в петък във Върховния съд на окръг Лос Анджелис и получени от PEOPLE, че Miraval се е превърнал в негов „страстен“ проект, който благодарение на работата му се е превърнал „в мултимилионен глобален бизнес и в един от най-уважаваните производители на вино розе в света“. Актьорът обвинява Джоли, че не е допринесла „с нищо за успеха на Miraval“.

В документацията адвокатите на Пит твърдят, че Джоли е планирала да продаде дела си през октомври на Tenute del Mondo, която „се стреми да поеме контрола над Miraval“ и е „непряко притежавана и контролирана от Юрий Шефлер, руския милиардер, който контролира Stoli Group“.

„Джоли е предприела и след това е осъществила предполагаемата продажба тайно, като умишлено е държала Пит в неведение и съзнателно е нарушила договорните права на Пит“, се казва в жалбата на екипа на Пит.

В иска на Пит се твърди, че бизнесът на Джоли Nouvel дължи на неговата компания Mondo Bongo правото на първи отказ и продажбата е нарушила това право. Джоли, която подаде молба за развод през 2016 г., преди това получи разрешение да продаде своя дял от имота през септември.

Екипът на Пит твърди, че Шефлър е започнал враждебно превземане на Miraval и се опитва да се сдобие с „поверителна и запазена информация в полза на конкурентното си предприятие“. Документите обвиняват Шефлър, че има „безскрупулни бизнес тактики и съмнителни професионални асоциации“, което от своя страна „застрашава репутацията на марката, която Пит така грижливо изгради“. Те добавят:

„Джоли се е опитала да принуди Пит да си партнира с непознат човек, и още по-лошо, с непознат човек с отровни асоциации и намерения.“

Анджелина Джоли Брад Пит
Снимка: Getty

Пит иска обезщетение „в размер, който ще бъде доказан по време на съдебния процес“, плюс предполагаемата продажба, извършена от Джоли, да бъде обявена за „недействителна“.

Актьорът настоява за съдебен процес със съдебни заседатели. Пит предявява иск за нарушение на подразбиращ се фактически договор; нарушение на квазидоговор, предявен при условията на евентуалност; нарушение на подразбиращ се договор за добросъвестност и честна търговия; злоупотреба с права по член 6-1 от Гражданския кодекс на Люксембург; неправомерна намеса в договорни отношения; неправомерна намеса в бъдещи бизнес отношения; и конструктивно доверие.

Страстна, хаотична, стихийна: любовната история на Бранджелина

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти