Честит рожден ден, Мая Новоселска! 5 истини за живота от актрисата

Днес една от най-талантливите и обичани български актриси, Мая Новоселска, чества своя 61-ви рожден ден. Пожелаваме ѝ да продължава да радва българската публика със своите изяви и да запази в душата си тази искра, която я прави толкова специална. 

Актрисата е родена на 6 май 1963 г. в София. Завършва актьорско майсторство за куклен театър при Юлия Огнянова и Елена Владова във ВИТИЗ „Кр. Сарафов“ през 1985 г. 

През периода 1986-1988г. работи в Държавен куклен театър – Добрич и там изиграва дебютната си роля – Мисличка за летене в „Някои могат, други-не“ – композиция на Теди Москов. Продължава работата си в различни театри в страната и чужбина – в Дюселдорф, Хамбург, Бохум. С Театъра на армията е играла в много театрални центрове по света – Москва, Авиньон, Ерусалим, Цюрих, Лайпциг, Дрезден. Участва в постановките “Майстора и Маргарита”, “Комедия на слугите”, “Фантасмагории” в Театъра на армията и “Мармалад” в “Сълза и смях”. Широко известна е с телевизионното шоу „Улицата“. Участва във филма „Рапсодия в бяло“.

Характерни за нейната игра са клоунадно стилизираните жестове, мимики, движения и умението и да използва различни говорни регистри. Нейните герои са малко смешни и малко тъжни, изглеждат невинни, раними и гротескни, без актрисата да ги лишава от одухотвореното им човешко излъчване.

Лауреат е на „Аскеер' 95“ г. за спектакъла „Мармалад“ и е носител на награда на името на Ив Монтан за най-добра актриса 2002 г. за филма „Рапсодия в бяло“.

Печелила е редица национални и международни награди. Носител е на наградата „Икар“ на Съюза на артистите в България „за главна женска роля“, за ролята ѝ в моноспектакъла „Едно малко радио“.

Мая Новоселска е съпруга на режисьора Теди Москов и имат един син на име Иван.

Да видим в галерията 5 големи истини за живота, които научихме от Мая Новоселска:

5 истини за живота от Мая Новоселска

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти