За тези, които са влюбени

За тези, които са влюбени
Снимка: Thinkstock

Ако не сте влюбени в живота, започнете да четете... Ако сте влюбени продължете да бъдете...

Иска ми се да вярвам, че всеки живот се ражда от любовта. Любовта към човека до вас и това, което правите... Какво по-хубаво от това да обичате, както никога досега не сте обичали?

И тогава всички ограничения изчезват, бариерите падат и вие се чувствате по-леки от перце. Нищо не ви тежи, защото единственото, с което разполагате, е енергията на любовта... Онази чистата, искрената любов, любовта към живота и това, което ви се случва, докато сте заедно.

Вярвам, че всичко в този свят е любов...

Не знам как се получи, но започнах да чета две книги едновременно – "Любовта на марките" и "Силата". И двете за силата на любовта... За загадъчността, чувствеността, близостта, радостта и уважението.

Емоционалната ми обвързаност с тях е повече от обвързаност. Знам, че е твърде егоистично, но си мисля, че те са специално за мен и за моето преживяване в този момент. Влюбена съм... в човека до мен и в работата ми на маркетинг експерт...

Той, Човекът с главно "Ч" разбира от това как се прави бизнес с книги, а аз повече или по-малко от комуникации. Не всичко разбира се, има още какво да уча... И не спирам!

Защото вярвам с цялото си сърце, че всичко в този свят е любов...

Знаете ли, че понякога животът се шегува с мен, а друг път аз с него...


Моето ново професионално вдъхновение се появи точно тогава, когато се шегувахме заедно... Марти Ноймаер, гурото по брандинг, който пристига през април в България, за да ни покаже как се изгражда успешна марка - марка на любовта... Онази, която излъчва сила, провокира емоции и ни се иска да я притежаваме, защото я обичаме още преди да сме се докоснали до нея. Вълнуващо е, преживявам го, така както любовта...

Истинско предизвикателство е, когато знам, че влагам цялата си енергия в това, което правя, защото съм сигурна, че пристигането на Марти ще вдъхне нов живот на българските марки, живот, породен от силата на любовта. Онази, в която вярвам от самото начало на тази история...

Искам да се случи и давам всичко от себе си. Признавам си, съблазнена съм, но не от звездността, която витае около името на Марти, а от чувството на близост, което продължава да ме вдъхновява докато пиша, докато работя, докато обичам...

Любовта и нейната могъща сила...

Имам приятели, с които животът се шегува повече от обикновено, шегува се и то по темата любов. Знаете ли, че понякога този същият живот ги кара да си мислят, че могат да спасят старата си любов, като им обяснява, че тя "ръжда не хваща", а друг път ги тласка в съвсем нова посока.


И те продължават да се лутат между спомените за миналото и страха от настоящето. Реших какво да направя, за да им помогна, зададох въпрос на Марти, но на езика на марките, за да ме разбере... Попитах го: "Едни и същи умения ли са необходими, когато изграждаме нова марка в сравнение с това да обновяваме вече позната?" И знаете ли какво ми отговори той...? "Да, но с една разлика". Аз споделих точно тази разлика на моите приятели...

Ако искате да узнаете каква е тя, продължете да четете, независимо дали сте влюбени или не...

Създаването на нова марка изисква визия, а промяната на вече съществуващата – смелост. Алилуя, точно, както при любовта.

Най-накрая открих тайнствената връзка между любовта и моето ново професионално вдъхновение Марти Ноймаер. Няма значение дали говорим за марки и хора, когато всичко е любов....Когато я има - живееш и изграждаш, когато я няма – просто съществуваш някъде...

Къде е границата? Няма такава, както и за вас не бива да има, когато искате да постигнете повече, отколкото предполагате, че можете; повече, отколкото всички очакват; повече от това, което в началото ви се е струвало достатъчно.

Аз ви пожелавам стандартните здраве, щастие и успех, с които да стигнете до нестандартното в любовта. Майка Тереза го е казала по различен начин: "Прави така, че всеки, който дойде при теб, когато си тръгва да е по-добре и да е по-щастлив!"

Отворете широко душата си, затворете очи и вярвайте, че 99 % зависи от самите вас, вашите нагласи и действия. Какво значение има, дали става въпрос за личен или професионален избор?

Понякога нещата наистина са по-прости, отколкото изглеждат. Ако не вярвате на мен, то бихте могли да се доверите на Далай Лама, който казва, че "Простотата е ключът към щастието в модерния свят."

99 % сте ВИЕ, 1% са (не) случайностите в живота ви. Не е ли просто, дори гениално? Най-гениалните неща са достъпни и разбираеми. Галилео Галилей заявява, че Земята е с кръгла форма, какво по-просто от това? Слънчогледите на Винсент ван Гог са просто слънчогледи и нищо повече.

Бъдете най-добрите в това, което правите, обичайте го силно и вярвайте, че всичко, което се случва, има значение. Дори и да не го виждате в момента, важното е, то да добавя смисъл в живота на хората около вас. Още помня какво беше казал навремето Стив Джобс в своята реч пред студентите от Стандфордския университет: "Трябва да вярвате, че в бъдеще точките някак си ще се свържат."

Има ли тайнствена връзка между това, което правите, и любовта? Питам се и отново си отговарям. Да, има! Но тя не е забранена, а абсолютно разрешена и задължителна в контекста на добавянето на смисъл и стойност в живота.

Бъдете благословени и правете любов и бизнес със сърце!

Марти, добре дошъл за първи път в България на 16 април. Иска ми се да те запозная с повече хора, за да им предадеш от твоята страст и любов, които те водят в България. Моята марка България, моята любов, тази, с която живея и творя...

И нещо повече от специално и повече от лично за Човека с главно "Ч" – без теб и Марти нямаше да го има... Благодаря ти за любовта и доверието!


Автор: Виолина Харалампиева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол