Магията на грима

Мишел Уилямс в образа на Глинда
Снимка: Форум филм

Творчество, въображение и внимание към детайла са характерни за дизайна на грима и косата на всеки актьор във фантастичното приключение "ОЗ: Великият и могъщият" (кино премиера на 8 март). Екипът работи в тясно сътрудничество с художниците по костюмите, за да улови уникалния вид и характер на всеки персонаж.

Виван Бейкър, която ръководи екипа гримьори, споделя, че са се вдъхновявали от цветовете, материите и блясъка на фантастичния свят, който художниците на продукцията създават.

"Повечето от актрисите във филма не носят спирала за мигли, но нюансираните в синьо и сиво сенки им придават ефирен поглед", споделя тя. Над 500 чифта изкуствени мигли са били ръчно изработени, за да се предаде на дамите от Изумрудения град неповторимия стил, който ще видим във филма. За устните им от голяма козметична компания създават гланц специално за продукцията, описван като "абсолютно чисто лилаво, без никакви червени нюанси“.

Сред всички дами във филма, най-много усилия изисква създаването на стила, външния вид и макиажа на трите вещици – Глинда, Теодора и Еванора. Вижте какво споделят актрисите Мишел Уилямс, Мила Кунис и Рейчъл Уайс, както и съветите на техните лични гримьори за това как да се преобразите във всяка една от тях с помощта на техниките, използвани във филма.

Глинда "Добрата"
Бейкър е отговорнa за чистия, почти ангелска вид на героинята на Мишел Уилямс - Глинда. "Тя излъчва духовна светлина, искри от доброта - това е характерно за героинята," споделя Бейкър. "Едновременно с това, аз исках погледът ѝ да изразява непоколебимост и сила. Затова създадохме специален грим, които да пасва на линиите на лицето ѝ, на скулите и на костюма. Искахме да съхраним мекотата и въздействието на погледа, но и да изглежда решително.“

Ключът към преобразяването на Уилямс се крие в перфектната ѝ кожа, която Бейкър приписва на обединените усилия на актрисата и гримьора, които трябва да пазят кожата винаги добре хидратирана. Тайната на Вивиан Бейкър за постигане перфектната кожа на Глинда е проста: "Хранете се добре и пазете кожата влажна, не пропускайте да я хидратирате“.

Има обаче няколко малки трика, които също могат да помогнат.

Бързи съвети: Как да постигнете нежната кожа на Глинда

*След овлажняване на лицето, поставяте матираща основа.
*Нанесете фон дьо тен подходящ за вашия тип и цвят кожа.
*Използвайте четка и с потупващи движения закрийте пъпки, като нанесете върху тях фон дьо тен, загладете с пръсти и размажете леко ръбовете с навлажнена гъба за грим.
*Използвайте лека полупрозрачна пудра на прах, за перфектен завършек

Теодора
Ако искате да усъвършенствате погледа на Мила Кунис като сладката, но борбена, вещица Теодора, вижте какви съвети дава личният ѝ гримьор Трейси Леви, който е успял при работата си да се възползва пълноценно от природните характеристики на актрисата. "Трудно е да не направиш Мила секси, но ние определено постигнахме невинен вид, с подчертаване на широко отворените ѝ очи. Искахме тя да изглежда скромна, свежа, но не прекалено детински", обяснява Леви.

Очите на Мила са подчертани с черна очна линия, но подсилването във вътрешните ъгли на окото придава лека невинност: "Използвах очна линия молив на Sue Devitt с цвят на блестящата слива, който е по-чист и свързва другите цветовете“, уточнява Леви. "Всички нюанси бяха в кафявата гама, за да изглеждат по-естествено на лицето ѝ."

Бляскави устни са част от грима, които всеки гримьор би препоръчал. "Не се страхувайте да сте смели с червилото", казва Мила Кунис. "Аз обичам лек грим около очите, с малко спирала и подчертани, сочни устни.“

Бързи съвети: сочните устни на Теодора

*Ексфолирайте с леко търкане или с четка за зъби, потопена в балсам за устни.
*Използвайте продукт, който попълва фините линии и предотвратява изпръхването.
*Нанесете лека сянка точно под ръба на линията на устната с по-светъл нюанс от този на червилото.
*С помощта на четка разнесете цвета, който сте избрали (Кунис носи M.A.C Cream Lipstick in Dubonnet ). Уверете се, че сте нанесли червилото до ръба на устните. Нанесете втори слой за интензивен цвят и добавете гланц за блясък.

Еванора
За царствената магьосница, героинята на Рейчъл Уайз, вдъхновението се заражда между актриса и личната ѝ гримьорка Джуди Чин, който описва външния вид на Еванора като: "пънк рок Снежанка среща холвудска звезда“. Пресъздаването на тази концепция отнема 45 минути всеки ден.

"Първоначално Рейчъл имаше вид на недодялана Снежанка. Това ми хареса, но грубоватите характеристики на героинята бяха пресъздадени чрез костюма и маникюра, който беше абсолютно поразителен – изглеждаше опасен."

Ако искате да пресъздадете погледа на героинята на Уайз, Чин споделя, че е нужна известна практика, за да добиете съвършенство. "Въпреки че, гримът изглежда драматичен, той всъщност е резултат от много леко и внимателно смесване на сенките."

Бързи съвети: очите на Еванора

*Подчертайте и подсилете цвета на веждите с молив или пудра (Уайз носи Shu Uemura Brow Pencil в цвят сив камък)
*Нанесете основа и леко издърпайте сенките от линията на миглите към скулата, подчертавайки последната с меко, блестящо бяло
*Очертайте горния клепач и продължете към долния, добавяйки леко издължение тип "котешко око" за създаване на винтидж стил
*Извийте миглите и нанесете няколко щриха с черна спирала. За допълнителна драматичност може да ползвате половин набор от изкуствени мигли от външната страна на окото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти