За любовта

За любовта
Снимка: Личен архив

Александър Кадиев

Светът стана много динамичен и изискващ.

Всеки ден е борба за оцеляване, борба за малко спокойствие. Като че ли ни преследват. Заставят ни да мечтаем за това толкова естествено състояние на духа, а именно нашето усещане за мир и спокойствие.

Аз съм млад човек, който като всички останали всеки ден мисли как да подобри живота си. Как да си осигуря леко и удобно преживяване. Оказа се, че "леко и удобно" преживяване няма! Опитите ми да надхитря живота са нищо повече от невярно търсене на щастието.

Всеки път, когато се хвана в дребна хитрост, в дребна лъжа как да се "измъкна" от проблемите наоколо, разбирам, че само честността и всеотдайността могат да помогнат. Само свойствата на любовта са способни да превръщат живота ми в едно щастливо място за живеене. Говоря за любовта изобщо. Любовта към професията. Любовта към семейството. Любовта към приятелите. Любовта към любимия човек.

А любовта, преди всичко се изразява в честността и вярността с които се отнасяме към света. Забелязах, че колкото по-чисто и по-предано се отнасям към всичко, толкова по-добре ми се получава. Много по-лесно се случва желаното.

Разбрах, че би трябвало да давам любов без да чакам отплата. Без да изисквам любов. Например в моята професия, актьорската, когато дам всичко от себе си с необходимата откровеност и отговорност, тя - професията , ми се "отплаща" щедро.

Когато давам любовта си на любимия човек, без да смятам какво той ще ми даде в замяна, получавам разбиране и любов. Тогава се чувствам спокоен и щастлив. Тогава спирам да имам нужда от всичко външно и привидно. Иска ми се да съм по-честен, да съм по-отговорен, да казвам истината и истината да обичам.

Само дълбоката любов и откритата истина ще ме спасят в този живот. Всичко останало е забавление.

ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА СВЕТИ АПОСТОЛ ПАВЛА ДО КОРИНТЯНИ ГЛАВА 13

1. Да говоря всички езици човешки и дори ангелски, щом любов нямам, ще бъда мед, що звънти, или кимвал, що звека.

2. Да имам пророчески дар и да зная всички тайни, да имам пълно знание за всички неща и такава силна вяра, че да мога и планини да преместям, - щом любов нямам, нищо не съм.

3. И да раздам всичкия си имот, да предам и тялото си на изгаряне, - щом любов нямам, нищо ме не ползува.

4. Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее,

5. не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли,

6. на неправда се не радва, а се радва на истина;

7. всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.

8. Любовта никога не отпада, а другите дарби, ако са пророчества, ще престанат, ако са езици, ще замлъкнат, ако са знание, ще изчезнат.

9. Защото донейде знаем и донейде пророчествуваме;

10. но, кога дойде съвършеното знание, тогава това "донейде" ще изчезне.

11. Когато бях младенец, като младенец говорех, като младенец мислех и като младенец разсъждавах; а като станах мъж, оставих младенческото.

12. Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице; сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат.

13. А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти