За родните випове и други пороци

Честно да си кажа, последният сезон на Vip Brother ми беше интересен.

Любопитно бе да гледам сблъсък на такива характери, да наблюдавам как добре поддържаните и лустросани маски за пред хората се пропукват и с всяко паднало парче се разкрива една истинска същност... на какво? На човек като всички останали – със силни емоции, понякога оправдани, понякога не, с криви черти в характера или пък точно обратното – изумително добри такива.

Е да, скандалите и непрестанните разправии в един момент ми дойдоха в повече, но пък не трябва да се забравя, че именно това е смисълът на шоуто за Големия брат – да извади на показ тази част от човешката природа, която се стремим да скрием.

Защото в крайна сметка, никой от нас не е перфектен и всеки има поне един (а според мен и доста повече) случаи, когато се е държал лошо с някой друг, казал е думи, за които после е съжалявал или е искал всячески да запази нещо в тайна от останалия свят...

Пък на когото не му харесва подобен вид риалити, просто не го гледа и толкоз.

Това обаче, което истински ме изуми и ме караше да се дивя до последния епизод беше как на всички вътре певци, актьори и т.н. не им слезе цигарата от устата!

Даже ми стане мъчно за малкото наброи непушачи в Къщата, които бяха принудени да дишат цигарения дим, тъй като се пушеше навсякъде, с изключение на спалнята и санитарните помещения.

Певци и певици, които определено имат своите безспорни успехи и никой не може да определи като посредствени, актьори с големи роли на родната сцена, все хора, за които гласът е особено важен, не спряха да димят!

Та Преслава – безспорна любимка на публиката и толкова впечатляваща жена, която има изумителни песни и балади (били те и поп фолк) едва говори. Гласът ѝ е пресипнал и като я слушаш да говори, се чудиш как изобщо успява да пее на концертите и участията си?

Певици с много по-богата и дългогодишна кариера от нейната като Кичка Бодурова и Катя от „Ритон“ имат същия порок – цигарите. Ернестина Шинова и Гъмов, които като актьори са едва ли не задължени да имат ясен, силен и изразен глас, бяха сред най-заклетите пушачи в Къщата.

Не искам да звуча като морализатор, проповедник или пък като някоя сърдита свекърва, но все пак! За тютюнопушенето е доказано от години, че носи единствено и само вреда и няма нито една положителна страна, даже напротив. Всички тези предупреждения на кутиите с цигари не са случайни. Те са плод на дългогодишни изследвания и безброй случай на разболели се от „пушачески“ болести хора, да не споменавам и за латентния край на много от заболяванията..

И всеки път, докато гледах как „брадърите“ жадно дърпат от цигарите, които пък не им слизат от устата, се чудех може ли и до ден днешен в нашата мила родина пушенето да се подминава с лека ръка, да не се приема като кой знае какъв порок, че дори още да има дебати дали не трябва да се свали забраната за пушене в заведенията!

За това, че именно известните личности дават пример с поведението си на подрастващите, няма да говоря, това всеки го знае.

Зачудих се и как за западните звезди да водят здравословен начин на живот (че и да парадират с него!) е въпрос на престиж! Как една по една все повече холивудски дами се обръщат против пластичните интервенции, отделно споделят как се опитват да спазват колкото могат по-здравословен режим, да спортуват (йогата е все по-често срещано любимо хоби), а голяма част от тях са отказали и месото...

А у нас и до ден днешен култовата реплика от „Оркестър без име“ „Ми и ние пушиме цигари „Кент“ и ядем бонбонки „Тик так“ е актуална и бележи успех и заможност...

За финал ми се искаше да коментирам и как всички „брадъри“ след финала на шоуто решиха да разпуснат в популярен столичен чалга клуб, което обаче се засече с трагедията в Париж, в следствие на което всички снимки с дълбоки деколтета, хвърлени салфетки и т.н. от вечерта (вижте тук) бяха маркирани с надписа Pray For Paris (Молете се за Париж) и сложиха черешката на глупостта, но мисля да се въздържа...

Всеки е свободен сам да направи своите изводи.

Автор: Екатерина Малинова

Още от Из Едн@:

Лош човек ли съм?

Кучки - ръководство за разпознаване

Първо силиконът, после любовта

Надежда всяка тука оставете

Училището ни е поп фолк

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти