Помощ, той живее с майка си!

Преди няколко дни гледах първия епизод на един нов уеб сериал. Грабна ме заглавието - 10 първи срещи.

Напомня ми за онези симпатични филми, които се снимаха между 2000 и 2005 година и които обичах да гледам, когато бях на 20 и няколко... Като например "Как да разкараш гаджето за 10 дни", "Събудих се на 30", "Сватбеният агент" или "Наистина любов".

Макар отдавна да съм надраснала тийнейджърските емоции със срещите, гаджетата, опознаването на поредното момче, което тепърва ще уляга и ще се превръща в мъж, не мога да скрия факта, че сериалът ми е изключително забавен и интересен.

Защо ли? Защото в главната героиня Теа виждам точно себе си... преди 20 години. А също така виждам и моята дъщеря - волна, търсеща, свободомислеща, тийнеджърка, която вече излиза на срещи с момчета от гимназията, в която учи...

Но млъквам по тази тема, защото ми е болна. Трудно е да гледаш как твоето малко момиченце става жена... и извървява тежкия за всички родители път към тази метаморфоза.

Та да се върнем на сериала. Той се разказва за едно симпатично мило младо момиче Теа, на което никак не ѝ върви в любовта.  Приятелките ѝ я описват като „малко претенциозна“ и смятат, че проблемът с връзките й далеч не се крие в мъжете, а в придирчивостта й.

Затова те й предлагат да участва в малък експеримент – да направи 10 срещи с 10 различни момчета и да проверят дали по този начин тя ще успее да намери любовта.

И първата среща, разбира се, беше с мъж, който - познайте - живее с майка си!

n
Снимка: Thinkstock

Вечната класика!

Тези класики си ги имаше и по мое време, явно ги има и сега! Поне преди години момчетата отиваха в казарма и малко или много получаваха първите истински сблъсъци с живота извън майчиното крило, под което обичайно се крият, докато не се наложи да излязат от зоната си на комфорт.

Сега дори не е нужно да се отделят дори за този ангажимент.

Помня, че преди да срещна съпруга си, се виждах с мъж, който живееше с майка си. Уж било временно, уж живеел там, за да спести пари, които след това да вложи в кариерата си, уж така било по-удобно, защото така майка му готвела и перяла и така той имал повече свободно време да работи за мечтите си. За щастие, знам какво се случва с този мъж и днес. Не се учудвайте - все още живее с майка си. Нито е семеен, нито е прокопсал в професионален план.

n
Снимка: Thinkstock

Моята най-добра приятелка Галя пък направи грешката да се омъжи за един господин в първите години след идването на демокрацията, който я накара да живеят при родителите му, уж само за година. Галя живя там цели 10 години. Докато чашата на търпението не преля и тя осъзна, че всички проблеми в брака ѝ идваха не от самия й съпруг, а от това, че бракът е за двама, не за двама плюс свекъри, сватове, чинки, лели, очинайки, чичовци, вуйчовци и така нататък... 

Когато се изнесоха и заживяха самостоятелно, след поредица от скандали, Галя направо разцъфна. И бракът ѝ започна да функционира много добре, днес с мъжа ѝ са много щастливи, а родителите виждат само уикендите и на хубавите християнски празници.

Вярвам, че така е правилно. Казвам го най-вече за всички по-малки и по-неоптини момичета. Не се лъжете... Не се подвеждайте. Ако един мъж не се е изнесъл от родното си място, когато е бил на 19-20, за да учи, да се развива, да търси самостоятелност, да търси себе си, шансът да го направи в по-късен етап става много малък.

n
Снимка: Thinkstock

Така че търсете онези мъже, които са поели това предизвикателство, които са излезли от зоната си на комфорт. Те си заслужават.

Нали така ни учат винаги женските сайтове - в живота на един истински мъж има място само за една жена, но ако тази жена е онази, която го е родила, едва ли ти можеш да застанеш между тях. Не се задоволявай с разочарованието и посредствеността, търси онзи мъж, който в момента търси теб.

Автор: Симона Янева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfocompany.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

>>> За още интересни материали изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти