Не си харесвам работата

Не си харесвам работата
Снимка: Thinkstock

Преди няколко седмици прочетох статията на г-жа Боряна Перван - "Три неща, които трябва да знаете, преди да напуснете работата си". Прочетох и коментарите под нея. Не се учудих на негативизма на хората, изказали мнението си. Разбрах ги, защото докато я четях, изпитах завист. Точно така, завист! 

Завидях на авторката, че е имала работа, която харесва, а след това ѝ завидях, че е имала възможността да я напусне и да намери друга, която харесва повече. 

Статията ми остави смътно чувство за неудовлетвореност. От доста време мe тормози мисълта, че нещо в мен не е както трябва. Имам работа, която за приятелите и семейството ми е добра. Произхождам от обикновено, българско семейство и живея в туристически район, където работата е само през лятото, а по празниците най-много се работи. 

За близките ми и за мен добра работа значи целогодишна, с добро работно време и с редовно заплащане. 

Е, след много перипетии си намерих такава и въпреки, че трябваше да съм щастлива, аз не харесвам работата си! Нито тази, нито предишната! 

Голяма част от колегите ми от университета все още не могат да си намерят работа в офис!

По специалността, която сме завършили, да не говорим! Мои близки с магистратура работят в супермаркети, молове и всякакви други места, за които уж не се изисква висше образование. За съжаление, всички в нашата страна сме принудени да се примиряваме с по-малко, отколкото трябва.

Недоволна съм! Недоволна съм от това, че не виждам изход в тунела!  Недоволна съм от това, че младите българи бягат в чужбина! Недоволна съм от чорбаджийското поведение на работодателите и липсата на уважение към служителите им! Недоволна съм, че няма кой да защити правата на хората, работещи за жълти стотинки в ненормални условия! Недоволна съм, че нямаме избор!

Най-вече съм недоволна, че би трябвало да съм доволна, че въобще имам работа!

А аз мечтая за повече! За работа, която ме прави удовлетворена и щастлива! Също като госпожа Перван!

И съм сигурна, че не съм само аз!

Автор: Катерина Савова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти