Професиите, които ни вредят

Професиите, които ни вредят
Снимка: Thinkstock

Ако по цял ден седите зад бюрото, тогава знаете колко трудно е да запазите прилична фигура. Ново проучване, цитирано от БГНЕС, разкри кои професии оказват най-голямо влияние върху мазнините около талията.

Хората, работещи в сферата на администрацията, имат най-лошите тела. След тях се нареждат компютърните специалисти, инженери, медицински сестри и учители.

Резултатите от изследването показват, че почти 70 на сто от администраторите имат проблеми с излишните килограми, докато в останалите изброени професии 50 % от анкетираните признават, че не могат да поставят теглото си в норма.

Затлъстяването вследствие на работата идва от стреса, прекомерното седене без движение и нездравословните храни, които се консумират.

Участниците в анкетата споделят, че поради плътния си работен график нямат време за спорт. Двама на всеки петима служители в тези области пропускат всекидневната физическа дейност, а всеки десети анкетиран признава, че изобщо не тренира.

В изследването участват 3600 американци на пълно работно време.

От друга страна, ако се чудите кое най-сериозно вреди на кожата и красивия ви вид, то това е нездравословният начин на живот.

Именно той състарява кожата на жените с повече от десет години.

Това показва международно изследване.

Солариумите, пушенето, липсата на плодове и хидратация ускорява процеса на остаряване, установиха водещи експерти в грижите за кожата. Изследването, в което участвали 585 жени от Великобритания, Китай и Испания, показало, че факторите, влияещи върху кожата, са едни и същи, дори като се вземат предвид произходът и типът кожа на жените.

Изследователите установили, че начинът на живот съставлява около 33% от това на каква възраст изглежда жената.

"Вече знаехме, че генетиката съставлява около 50% от това колко възрастни изглеждат хората, но не знаехме какъв е делът на начина им на живот. Дори ние се изненадахме колко висок е този дял както от гледна точка на броя на годините, така и като процент", заяви д-р Андрю Мейс от компанията Симпъл скинкеър, която осъществила изследването.

То било проведено в последните осем години и в него участвали британки на възраст от 45 до 75 г, испанки между 30 и 70 години и китайки между 25 и 70 години.

Участничките трябвало да отговорят на серия въпроси за начина си на живот, включително дали им харесва да се пекат на слънце и дали са пушачки или не. Имало и въпроси колко често хидратират кожата си, дали ядат плодове и зеленчуци, дали мият зъбите си и дали всичките им зъби са на място.

Изследователите направили дигитални снимки на жените, чиято възраст след това била оценена, за да се установи дали изглеждали по-млади или по-възрастни от действителните си години. След това учените сравнили предполагаемата възраст на дамите с добър спрямо тези с лош начин на живот и стигнали до заключението, че разликата е 10,4 години.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти