Аз намерих любовта в интернет

Аз намерих любовта в интернет
Снимка: Thinkstock

Скъпи читатели, статията на Тодор Капитанов "Запознанството по интернет" предизвика голяма интерес сред вас. Представяме ви още Edna гледна точка на наша читателка по темата:

Здравейте,

Отдавна се изкушавам и аз да напиша текст за рубриката "Из Edna@", но този път не се сдържах да разкажа своята история, провокирана от написаното от Георги Георгиев под заглавие "Не намерих това, което търсих" по темата за запознанствата в интернет.

Поздрави, Павлина

* * *

Аз самата намерих именно в интернет голямата си любов, срещнах именно там сродната си душа, своята единствена половинка на този свят и ако за някого това са само клишета, значи още не е намерил "своя човек", за да може да изпълни тези понятия със съдържание.

Това се случи преди седем години. Преминахме през много изпитания, но разбрахме, че наистина сме един за друг и днес вече от 2 години сме заедно и градим малко по малко общия си дом...

Всичко започна, когато се разделих със съпруга си след 16-годишен брак, който реших, че се е изчерпал и не искам да изживея живота си в скука и сивота. Исках любов, исках силна страст, каквато не мисля, че някога бях изпитвала. Бях на 36, с 15-годишен син. Сама поех грижата за издръжката ни и нямах нито време, нито място, където да търся тази нова ЛЮБОВ, за която копнеех, освен някъде из “матрицата”.

И досега не знам как се получи, беше някакво стечение на обстоятелствата, в което сякаш имаше пръст и съдбата. Започнахме с няколко разменени съобщения, но по-късно страшно ни харесваше да си говорим. След около седмица си уговорихме среща на кафе, но аз вече имах чувството, че го познавам от години и още щом седнахме, сякаш продължихме разговора си оттам, където бяхме спрели в чата.

Не го бях виждала даже на снимка, но се влюбих от пръв поглед. Нужно беше време, за да изградим живота си такъв, какъвто е сега и да сме заедно. Но успяхме.

Иска ми се да разкажа на Георги, а и на другите, които са скептични по отношение на запознанствата във виртуалното пространство. Истината е, че там можеш да намериш истинското си щастие, но първо трябва да повярваш, че е възможно. Ако не подходиш оптимистично, няма да се получи.

За да имаш успех и във виртуалното, и в реалното общуване с хората, трябва да бъдеш себе си, да си открит, откровен и честен. И да вярваш, даже наивно да вярваш, че и човекът срещу теб е напълно искрен.

Смея да твърдя, че съм човек с опит във виртуалното общуване. Срещнах там различни хора - и искрени, и абсолютни лъжци. Но като общуваш с някого известно време,успяваш да прецениш що за човек е и каква е целта му в този интернет свят. Научаваш се на тънкостите на тази психология, да разкодираш онлайн поведението на онзи, с когото те дели точно един монитор разстояние.

Но мнението на Георги, че жените се страхуват и отказват да излизат на реални срещи, ме учуди!

Време за кореспонденция и опознаване е нужно - да!

Следва живият контакт, в който често човекът се оказва съвсем различен.

Никога не съм се страхувала от срещи на живо. Друг е въпросът, че много често първата е била и последна - неведнъж и по взаимно съгласие. Не се е оказвало това, което сме очаквали. Няма химия, няма пеперуди, нищо.

Имах и няколко краткотрайни връзки с хора, които бях решила, че "стават". Опитвах се да насиля нещата, само и само да се получи. Не се получаваше.

Сега се опитвам да убедя и моя син, който има проблеми в общуването с момичетата на неговата възраст, да не се страхува и да потърси своята половинка чрез интернет.

Ние сме живият пример за него, но той пак е скептичен. Моля ви, млади хора, не губете време, не оставяйте живота да изтича между пръстите ви като пясък. Щастието е постижимо, любовта я има.

Единственото необходимо е да я потърсите! А защо не и в интернет?

Автор: Павлина Стоянова

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти