Домът, който обичаме

Домът, който обичаме
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Домът е най-уютното за нас място, към което винаги се стремим. Когато се приберем вкъщи, трябва да се чувстваме спокойни и защитени. Освен това трябва да харесваме дома си и да го намираме за красив, а не да се чудим как приятелката ни е успяла да подреди по-хубаво жилище от нашето.

И тъй като не всеки може да си наеме интериорен дизайнер, нека си помогнем сами.

Като начало се замислете дали не сте претрупали дома си с излишни предмети. Огледайте се по всички рафтове, разгледайте мебелировката и портмантото. Преценете дали всичко, което сте натрупали там ви е нужно. Освободете шкафовете и гардеробите от всичко излишно, особено що се отнася до дрехи. Не сте ли обличали една дреха повече от един сезон, значи нямате нужда от нея.

Освободете място, за да приберете всичко, което сте натрупали по рафтовете.

Изчистете дома си от всякакви вещи, които не предизвикват у вас положителни чувства, дори и това да означава да свалите от стената картината, подарена ви от най-добрия ви приятел.

След като сте се отървали от всичко излишно, домът ви ще изглежда със сигурност по-просторен, а и не е добре да се превръщате във вещоман и да робувате на материалното.

Замислете се да пребоядисате стените. Бялото създава усещане за простор, синьото насърчава креативността ви, а зеленото дава усещане за живот. Помислете с какви цветове искате да се обградите и биха ви направили щастливи.

Растенията трябва да присъстват в дома ви, независимо дали ще си отглеждате сандъчета с люти чушки на терасата или орхидея в хола. Ако се съмнявате в градинарските си умения, си вземете непретенциозно растение, което се гледа лесно. Каланхое е идеален избор, но със сигурност цветарката би ви изредила още няколко подобни.

Цветята ще освежат дома ви, а и може да се превърнат в новото ви хоби. Със сигурност грижите за тях ще ви се отразят по-добре, отколкото гледането на сериал след сериал, а ако се притеснявате да не развалите маникюра си, просто работете с ръкавици.

Създайте едно кътче от дома си, което да е само за вас и в него да се чувствате щастливи. Може да е дивана в хола, старото канапе или спалнята, важното е да е декорирано по ваш вкус и да е любимото място от дома ви.

Ако не се чувстваме уютно вкъщи, няма как да се почувстваме добре на друго място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти