Колко пъти ще кихнете в петък вечер според зодията си

мъж мъже
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Тия хороскопи превзеха всичкото пространство в интернет – явно наистина са много интересни за хората и те истински вярват в разпределението на звездите и какво вещание се зове, когато Плутон е във Венера и Козирог е в Телец, или както там се нарича. Да не дава Господ пък да сте родени с две планети в Лъв и асцендент в г*за. 

А! Ако знаете, какво се случи току-що…!

Пишейки това заядливо експозе, ми се даде Отгоре и изведнъж повярвах в астрологията. И не само повярвах, ами и звездите ми изпратиха знания, за да напиша хороскоп точно в тоя момент. Даже не само ми ги изпратиха, ами в момента дори не пиша аз, а Вечерницата.

За първи път в пространството – „Ето колко ми дреме за разпределението на звездите от едно до сто, според зодията ви!"

"1"

Не винаги обаче съм бил такъв неверник. Преди много вярвах в звездите. Знаете ли колко готини гаджета съм изтървал, само защото в хороскопа ми пише, че за Телеца перфектната половинка е Дева? Разбирате ли, че изгубих девствеността си на 25 години, когато най-накрая я намерих, а само след два месеца тя ме заряза заради един, който беше Везни… дето нямат нииищо общо двете зодии! Това ме пречупи до такава степен, че направих немислимото. Напук си хванах Овница. Не че се получи и с нея, но някак ми олекна, че вече не е нужно да се съобразявам с настроението на звездите.

След този случай дори си позволих да флиртувам с една Стрелкиня. Ама като се бях интересувал само от Деви дотогава, нямах представа какъв им е пинизът. Запознахме се в метрото. Стоеше срещу мен и ми намигна. Завързах разговор, но старите навици се обадиха и първото нещо, което я попитах беше за зодията й. Като ми каза, че е Стрелец, отново по стар навик отворих Edna и по-конкретно статията, която винаги ме съпътстваше в срещите ми с момичета „Какво разкриват очите ни според зодията?“. Срещу Стрелец пишеше: 

„Стрелците се отличават с "искри" в очите. Живи, будни, игриви, търсещи, забавляващи се, нерядко насмешливи. Това е знакът на светлооките хора.“

двойка любов
Снимка: Thinkstock

Първо, очите й изобщо не бяха будни, защото беше шест сутринта. Второ, в последствие се оказа, че не са и игриви и търсещи, защото изобщо не ми беше намигнала, а й бил влязъл гурел в окото. И трето, по никакъв начин не можех да определя тъмните й очи като светли. Още един път се убедих, че не мога да се доверя на хороскопа.

Както отбелязах вече, старите навици трудно избледняват, затова преди тотално да спра да вярвам в разположението на звездите, беше нужно да преживея още едно разочарование.

Досега бях живял според претенциите на зодията си и всичко съобразявах с нея, така че щом излезеше някакво ново научно изследване по темата, винаги го прочитах, за да се ограмотя. И докато четях статии от рода „Колко пъти ще кихнете в петък вечер според зодията ви“, попаднах точно на едно такова изследване - „Перфектният грим за теб спрямо зодията ти“. И я отворих не за да знам как да се гримирам, а защото в това заглавие видях последен шанс след всички разочарования до момента, да убедя себе си, че в крайна сметка звездите не се ебават с мен. И зачетох аз и научих всичко наизуст.

мъж мъже
Снимка: Thinkstock

Същия ден отидох до магазина и какво видях според вас на щанда с лютеницата? Видях момиче с изключително красиви очи, подчертани с леки нюанси сенки за очи и спирала за много обем на миглите, което допълнително отваряше и подчертаваше погледа й. Толкова точно отговаряше това на описаното в статията!

- Здравей! Ти си зодия Близнаци! – превъзбудено се обърнах към нея аз.
- Не. Лъв съм.
- Не може да си лъв! Лъвът е със силно изразени скули и поради тази причина използва допълнително бронзова пудра и хайлайтъри, както и златни и бронзови нюанси по клепачите, а твоите скули изобщо не се виждат най-малкото, ако изобщо имаш скули!

Изведоха ме с охрана от магазина. Знаех, че ме лъже тая и изобщо не е Лъв, защото имаше изключително красиви очи, а такива очи имат само Близнаците. Така пишеше поне в статията. 

Колкото и да ме смачкаха тия случки обаче, сякаш още не съм готов да се откажа от звездните предсказания. Ще дам наистина последен шанс на хороскопа, затова си отварям текста „Коя филмова героиня си според зодиакалния ти знак“, за да взема окончателно решение.

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Прочетете още от Александър:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти