Какъв е перфектният мъж – отговорът на жените

двойка любов мъж секси
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Не мога да отрека, че някои от мъжките мнения в предния ми текст, който беше на тема „Каква е перфектната жена“, бяха леко стряскащи, но и реакциите на жените след него не останаха по-назад. Ето, например, какво написа Bobi Velichkova:

„Мъж не се жали, съвет от възрастна колежка. Няма да ѝ забравя думите. Оказа се права :)“

Или пък Velina Slavova:

„Тук няма нито един отговор от "мъж", само мишки. От къде ги изкопахте тези?“

А Tania Todorova постави заключението:

„Мъжете, ако осъзнаят колко спокойно се живее без тях, нямаше да има нито едно от условията им“

двойка любов мъж секси
Снимка: Thinkstock

След като прочетох това последното, търпението ми да видя женското мнение за перфектния мъж рязко се изпари. Нервно зачаках, а отговорите не закъсняха. И потънах в четене и женски предпочитания – условия, условия, условия, не можете да си представите какви романи получих – мога да издам тритомник в две части. После ние сме били претенциозни... Но нека да минем по същество – ето какъв е перфектният мъж според читателките на Edna.

Мина, 16 – Искам най-вече да ме разбира, да сме на едно мнение (поне на повечето теми), да е дружелюбен и с чувство за хумор. Също така да е интелигентен, това може би е едно от най-важните качества. Не на последно място, да е чаровен.

Даниела, 17 - Факт е, че съм малка, но все пак имам мнение за мъжете и представа за идеален мъж. Не го искам на бял кон с 1001 рози, а просто да ме подкрепя и обича. Да излъчва увереност и да се чувствам сигурна с него, че успешно може да свърши някоя задача и то без никой да пострада. Перфектният мъж се познава не само като се грижи за теб, но и като не мрънка, когато ходим по магазините.

Милена 20 – Искам мъжът до мен да бъде грижовен, да забелязва как се чувствам и кога нещо не е наред. Да показва, че ме обича… дори да не го изрича на глас много често. В леглото искам да се чувствам като робиня, въпреки че обожавам смяната на роли и бих била „злата господарка“.

Хрисия, 21 – Да не се отказва от мен, даже когато го гоня. Да мога да му споделям всичко и да не ми изяжда сладкото.

двойка любов мъж секси
Снимка: Thinkstock

Моника, 24 – Страхотен въпрос, на който ние самите нямаме ясен отговор! Днес отговорът е един, утре добавяме още няколко изисквания към списъка на мистър пърфект. Все пак сме жени (никога доволни). Ще опитам да задълбая една идея повече: чувство за хумор (какъвто и да е един мъж, ако ме кара да се усмихвам, той прави чудо!) Харесвам мъже и като цяло хора, с които мога да се разбирам с половин дума. Сексът го слагам някъде по средата на изреждането. Да уважава мен, семейството и мнението ми. Не бих казала нищо относно красота, всеки има индивидуално излъчване, чар и т.н. За мен един е хубав, а за друга друг - Интелигентен, но не и натрапчив многознайко! С голяма удивителна! Бих добавила и щипка нежност, романтика и добър вкус за подаръци. Чудя се започнах ли да прекалявам? (Да, преди 5 реда още :d) 

Зорница, 25 – За мен лично, първо трябва да е привлекателен (в моите очи естествено) и с чувство за хумор. Важно е да има респект не само към мен, а и към всички останали около него. Да е амбициозен и интелигентен и да може да води дебат без да си натяква мнението. Да е широко скроен и да не се чувства застрашен от моите амбиции и успехи и да е окей и аз да го извеждам на вечеря от време на време. Да не робува на стереотипи, да ме подкрепя в това, което правя и тук ще спра, че се отплеснах.

Ирина, 26 – Жените, искат внимание. Искат да се усещат значими и най-вече единствени. Да им се обаждат често, с повод и без. Обичат мъжете да им казват, че са красиви и че ги обичат достатъчно често. Но за да бъде наистина перфектен трябва да й купува...шоколад (често). И да не и прави намеци, че трябва да ходи на фитнес. 

двойка любов мъж секси
Снимка: Thinkstock

Рада, 27 – Така. Първо е добре да се разберем, че перфектна жена няма. Перфектен мъж, обаче, се случва да ти падне от небето и да се блъснеш в него - от личен опит. Той е красив и добре знае това - използва го във всички случаи, в които чаровната му усмивка ти извива ръцете и ти с ентусиазъм се съгласяваш да гледаш мача между Тиядетонегизнам и Тиядетонесамиинтересни. Освен това е и умен. Тук аз откривам един голям парадокс, защото жените винаги си търсят интелигентен мъж, а в последствие осъзнават, че колкото по-умен, толкова по-прав в почти всички спорове. Най-важно обаче според мен е толкова да те обича, че да се опитваш със сила да се отскубнеш от прегръдките му сутрин. И да има чувство за хумор - това е номера за щастлива връзка. 

Виктория, 28 - За мен един мъж никога не може да бъде перфектен. Все трябва да се направи компромис с нещо за сметка на друго. Със сигурност най-важното е да има взаимно уважение, подкрепа и грижа. Чувството за хумор, интелигентността и възможността да предизвикаш другия със смислени разговори и действия са на първо място. За да се чувстваме специални, малките жестове винаги помагат.

Силвия, 35 – Перфектния мъж трябва да е човек, който е достатъчно зрял, за да е мъж! Този човек, уважава семейството и любимата си, обича децата и животните. Той е интелигентен, отговорен и решителен. Перфектният мъж е достатъчно смел да предизвиква възможностите си и да контролира негативните емоции. Той има ясна цел и план за бъдещето, не се страхува да скочи в неизвестното и да намери правилния път. На този така добре изграден образ, ще му трябва и малка доза откаченост, която да служи за баланс, а пък хубавата визия би била един голям и незадължителен бонус.

двойка любов мъж секси
Снимка: Thinkstock

Мирела, 43 – Когато е до теб, той те кара да се усмихваш, да чувстваш света като едно малко и уютно птиче гнездо, да чуваш ударите на сърцето си, заедно да бият с неговите, да виждаш красивото и доброто във всеки... Това е перфектната твоя половинка, твоята сродна душа, перфектният мъж за теб.

Диана, 50 – С годините се променя дефиницията за перфектния мъж. Когото бях много млада, перфектният мъж се свеждаше до черна коса, сини очи и мнооого хубав, но с годините настъпиха промени, ожених се за мъжа, който раздвижи пеперудите в корема ми. После видях, че нито е със сини очи, нито с черна коса, но свиреше на китара и беше много забавен, караше ме да се смея и така 30 години. Та перфектният мъж трябва да е забавен, обичащ и миришещ на хубаво, а и с висок праг на търпимост, защото с времето жените ставаме нетърпими!

Въпреки изчерпателните отговори, вярвам, че темата все още не е затворена. Затова продължавам да очаквам вашите включвания на @alexdimpetrov , както и на имейл petrov.edinbg@gmail.com  -  не само по тази, но и по други теми, които ви вълнуват – например „Колко е важен сексът във връзката“. Поздрави!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти