Забележителна астрологична седмица: два небесни феномена дърпат юздите ни назад

космос
Снимка: iStock

Зарина Главева

Без съмнение ни предстои забележителна астрологична седмица, за която е добре да бъдете подготвени.

На хоризонта изгряват две големи събития: Марс преминава в Телец и Меркурий навлиза в Рак.

Марс, планетата на действието, амбициите и желанията, напуска любимото си огнено място в Овен и навлиза в спокойния Телец днес, на 5 юли.

Добре е да знаете, че това не е любимото място за престой на Марс. Той обича да е активен и пламенен и бавното движение на Телец меко казано го нервира. Но тъкмо затова Телец е тук, за да ни напомни за добрата стара поговорка

„Бавно, но славно“

И тъкмо така ще изглежда за много от нас следващата седмица: малко повече отдих, удоволствия, разумни финансови решения и комфорт. Разбира се, това е само повърхността, на това което предстои. Марс в Телец може да бъде и много изменчив: както мислим, че всичко се подрежда едно по едно, така изведнъж планетата дърпа мекичкото килимче под краката ни.

Ако не внимаваме, ще е трудно да предотвратим ненужно насилие и избухливост (особено, когато става въпрос за ценности, дом, родина) и то в глобален мащаб, така че обръщайте внимание на новините повече. Тези вълни от енергия касаят и вас, и вашето ежедневие.

Тройният съвпад на Марс, Уран и Северния възел е главен виновник за това, и въпреки, че ще се случи на 31 юли, ще усетим заряда му много преди тази дата, почти през целия месец, като ефектът му започва от сега. Не бъдете изненадани, ако във вас се появи силното желание да разбиете граници или да се освободите от приети норми, които залостват свободния човек у вас. Въпреки това, действайте внимателно.

Таро прогноза за юли: смелост, подкрепа и трансформации

Рак, който има същото отношение към дома и корените, което има и Телец, ще властва над Меркурий. Това небесно разположение ще смекчи, начина по който говорим един с друг и сами себе си, но на моменти изразяването ни ще е затруднено. Рак е много интуитивен и емоционален, и е склонен да ни обръща навътре към самите нас, когато окриля Меркурий.

Използвайте тази възможност, за да си спомните за детството си и за корените си. Има ли нещо, което още ви тежи? Или нещо, по което изпитвате силна носталгия? Помислете как можете здравословно да се свържете с емоциите си, защото уроците, които ще научите, ще ви помогнат да изградите дома, който наистина е предназначен за вас. А не този, в който сте попаднали по рождение.

Имайте предвид, че Меркурий в Рак, пък и в комбинация в Телец в Марс, може да ни направи кисели и пасивно-агресивни. За да го предотвратите, прекарвайте време със себе си и разберете за какво подсказва емоционалното ви състояние. Така ще избегнете острите тросвания и обиди. Това важи особено за 7 юли, когато астероидът Веста ще попадне в Риби. Потиснатите нужди и емоции ще изпуснат парата си тогава, така че гледайте тя да не е много и да не е много гореща.

Най-сигурният начин да си олекотите тази седмица и лятото като цяло, е да бъдете бавни, внимателни и постоянни. Да си давате достатъчно време за почивка, да работите плавно и да бъдете сред хора, които са доказали, че има защо да бъдете близки.

Хороскопът за ЮЛИ 2022

 

Прочетете още какво ви очаква през ЛЯТО 2022:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти