Меркурий влиза в Риби: за какво да внимавате и кои 3 зодии ще преживеят сериозна промяна

В астрологията Меркурий се свързва с общуването, рационалното мислене и адаптивността. А какво се случва, когато тази комуникативна планета влиза в царството на зодиакалния знак с най-богато въображение и силна интуиция – Рибите?

Когато Меркурий влезе в Риби, мечтите ни стават по-ярки, мислите – по-разкрепостени, а инстинктите ни – особено силни. Меркурий е менталната планета, която управлява нашите мисли и стил на общуване.

Рибите съществуват в свят на фантазия и идеализъм. Докато Меркурий помага умовете ни да бъдат по-отворени и да намерим решения на места, които дори не сме обмисляли. Затова и Меркурий в Риби изважда на преден план най-закътаните части от съзнанието ни, за да донесе свежи идеи, творчески вдъхновения и различен начин на мислене.

Всичко това ще започне в петък, на 23 февруари и е време да разберем каква ще бъде енергията по време на този престой на Меркурий до 10 март.

Най-важният съвет на астролозите е да избягвате недоразуменията. Също така е важно да не се унасяте в света на мечтите и въображението, за да не пропуснете важни реални възможности.

Рибите са най-интуитивният знак от зодиака и ни напомнят да обръщаме по-голямо внимание на чувствата, които крием дълбоко в съзнанието си. Може да ви дойдат идеи, които не можете да обясните, защото вашето подсъзнание ще се задейства повече от обикновено, докато Меркурий е в Риби.

Този период подтиква всички нас да бъдем по-чувствителни един към друг, но по-важното е, че този транзит ще ни направи по-чувствителни към самите себе си. Когато Меркурий прекарва продължително време в Риби, можем да се почувстваме малко объркани относно това, което наистина желаем в живота. Това е така, защото Меркурий е отслабен в Риби, но най-добрият начин да се справите с този транзит и целия сезон на Рибите е да се оставите да бъдете ръководени от сърцето и вътрешния си глас.

Вероятно е да сте подвластни на творчески порив, както и на емоции като съпричастност и емпатия към околните. Отваряйки сърцето си за другите обаче, внимавайте за това дали поставяте нужните граници и успявате да разграничите фантазията от реалността. В противен случай може хора, които сте допуснали до себе си, да ви разочароват.

Като цяло периодът на Меркурий в Риби може да ви донесе невероятни нови възможности. По време на този транзит няма ограничения. Отворени сте към всички възможности, така че можете лесно да приемете нещата, които внезапно ви вдъхновяват. Ще ви се струва, че всичко е възможно, защото не се фокусирате върху нещата, които не можете, а върху тези, които можем да направите.

Меркурий е управляващата планета на два зодиакални знака: Близнаци и Дева. Това означава няколко неща, че движенията ѝ могат да имат по-силен ефект върху представителите на тези зодии, както и на хората, които имат Близнаци или Дева в наталната си карта.

зодиии
Снимка: iStock

А понеже Меркурий се премества в Риби, представителите на тази зодия също може да очакват по-сериозни промени в мисленето и живота си. Ето и прогнозите на астролозите за всеки от тези знаци:

Близнаци: отдайте се на работа
Меркурий е планетарният управител на вашия знак и затова очаквайте интензивен период до 10 март. Вероятно е да бъдете претоварени в работата със задачи, крайни срокове и изисквания.

зодиии
Снимка: iStock

Въпреки напрежението от големите служебни отговорности, Меркурий ще ви даде сили и ще успеете да изненадате всички с продуктивността си. Фокусирайте се върху кариерата си, като успехът в работата трябва да е вашата цел номер едно.

Дева: обърнете внимание на любимите си хора
Другият знак, управляван от Меркурий, сте вие. С тази планета в Риби, трябва да се погрижите за взаимоотношенията си, за да поддържате мир и хармония. Има вероятност да възникнат неразбирателства, затова бъдете готови да говорите за емоциите си. Не избирайте гордостта пред компромиса, защото предизвикателствата в интимните отношения ще станат още по-объркващи.

зодиии
Снимка: iStock

Риби: послушайте сърцето си
С навлизането на Меркурий във вашия знак, ще ви се прииска да преосмислите житейския си път. Време е да вземете нови решения и да решите по кой нов път ще поемете. Между 23 февруари и 10 март Меркурий ще ви даде шанс да преоцените всички печалби и загуби, да направите правилните изводи и да си съставите план занапред. Вие сте емоционални и раними, а мнението или емоционалните изисквания на другите лесно заглушават вътрешните ви копнежи.

Важно е да потърсите баланса, за да бъдете наистина доволни от посоката, в която се развивате. Не се страхувайте да действате според зова на сърцето си.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти