В годината на Водния Заек: Кой цвят носи късмет според Фън Шуй

Според Китайския зодиак 2023 г. ще бъде годината на Водния Заек. Периодът започва на 22-и януари, а краят му е на 22-и февруари, 2024 г.

Според филосифията на Фън Шуй късметлийският елемент през тази година е огънят, а цветът, който ще носи щастие и късмет е един особен вид розово. Наричат го „фуксия“ заради растението с това наименование, а нюансът му е розов с червеникаво-лилав оттенък, точно като самото цвете.

фукция
Снимка: iStock

Във Фън Шуй, също както в западните традиции, розовото се асоциира с любовта и брака. Освен това според източната философия този цвят символизира още женственост, невинност и нежност.

Той се използва за създаване на успокояваща атмосфера и се смята, че има релаксиращо въздействие. Поради тази причина често може да се види в интериора на спални или други помещения, предназначени за релакс.

фукция
Снимка: iStock

Понеже е привличащ вниманието и смел цвят, розовото се свързва със самоувереността, креативността и смелостта. В някои култури нюансът фиксия се асоциира и с духовното развитие и стремежа към знание.

Според Фън Шуй другите късметлийски цветове за 2023 г., които ще привличат пари, любов и благоденствие, са червеното, зеленото и синьото, а този, който не е препоръчителен, е кафявото. Числата, които носят щастие през идната година, са 3, 6, 18 и 38.

За да се радваме на плодотворна и успешна година, експертите по Фън Шуй съветват да използваме късметлийските цветове навсякъде около себе си. Най-добрият начин за това е да заложим на розови дрехи и аксесоари, както и да декорираме у дома и на работното място с предмети в този цвят.

фукция
Снимка: iStock

За да привлечете финансово благоденствие, можете да си купите розово портмоне. Ако решите пък да заложите на червения цвят, имайте предвид, че той допринася за просперитет и добро здраве, но трябва да се ползва пестеливо, защото може да бъде напрягащ.

Според зодията: Маникюрът, с който ще блеснете на Коледа

Зеленото пък се използва във Фън Шуй заради своя успокояващ ефект, особено ако искате да създадете около себе си хармонична атмосфера с различни аксесоари. Последният препоръчителен цвят за годината – синьото, се свързва с енергията на водата. През 2023 г. той може да активира интелектуалната ви креативност.

син тефтер
Снимка: iStock

Според Китайския зодиак начинът, по който започваме годината, предопределя как ще премине тя. Подаръците, които правим около Нова година, също са от голямо значение.

фукция
Снимка: iStock

Ако искате да пожелаете някому пари и просперитет, подарете му розов подарък. Ако пожеланието ви е любов, заложете на червеното, а за промяна и щастие, изберете нещо синьо.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти